Yıldızlı projeler belli oldu

Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen 11’inci Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları belli oldu. ‘Fikrini geleceğe taşı’ sloganıyla düzenlenen yarışmaya 500’e yakın proje başvurdu, iki kategoride altı proje ödüle layık görüldü. Birinci 10 bin, ikinci 5 bin, üçüncü ise 2 bin 500 TL kazandı.

GENÇLER İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR
Bayer’in program ortaklarından olduğu Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından yürütülen GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında, lise öğrencileri Türkiye’nin 22 ilinde 500’e yakın şirket kurdu. Bu yıl gönüllü Bayer çalışanlarının mentor olarak destek verdiği programda başarılı olan şirketler, 25-26 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek Türkiye finalinde belirlenecek.

SEYAHATE 5,1 MİLYAR DOLAR HARCADIK
Her yıl yayınlanan We Are Social araştırması, Türkiye’deki internet kullanımına ilişkin önemli detaylar ortaya koyuyor. 2018 yılında online kanallar üzerinden 11,5 milyar dolar para harcayan Türkiye’de, internetten en çok satın alınan şeylerin başında, 5,1 milyar dolarla seyahat harcamaları geldi. Mobil cihaz kullanımının önemine vurgu yapan biletall.com Ceo’su Yaşar Çelik, mobilden bilet alım oranının yüzde 80 oranına ulaştığını vurguladı.

Mustafa Laçin

SILVERLINE FIRIN ÜRETİMİNE BAŞLADI
Silverline Ankastre, yaptığı 35 milyon TL’lik yatırımla global konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Merzifon’da yer alan fabrikasına yaptığı ek yatırımla fırın üretimine başladığını duyuran Silverline, yıllık 80 bin adet olan fırın satışını üretime geçtikten sonra 2020’de 100 bin adete, 2023’te ise 300 bin adete çıkarmayı planlıyor. Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, “Fırın üretim hattı, markanın 100 ülke ve 100 milyon Dolar ihracat cirosu hedefi için çok önemli bir kaldıraç olacak” diyor.

“GELECEĞİN BANKACILIĞI”
Kuveyt Türk’ün fintek ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla üçüncü kez düzenlediği hackathon sonuçlandı. Kuveyt Türk Bankacılık ve Yaşam Üssü’nde “Geleceğin Bankacılığı” temasıyla düzenlenen yarışmaya, 71 kişiden oluşan 25 ekip kendi proje fikirleriyle katıldı. 110 bin TL ödülün verildiği Hackathon’un birincisi “Çember” projesiyle TİO ekibi oldu.

ÖĞRENCİ YURTLARI BULUTA GEÇİYOR
MV Holding çatısı altında kurum içi girişimcilik yaklaşımıyla iki yılda geliştirilen Livinsoft yazılımı, bulutun verimliliğini yurt kayıt ve yönetim süreçlerine yansıtıyor. Hızlı çalışan altyapısı sayesinde, 2019 Mart ayında başlayan erken kayıt döneminde Livinsoft, geçmiş yıllara kıyasla 3 kat daha yüksek performans elde edilmesini sağladı.

ULUSLARARASI İSTİHDAM DESTEĞİ
Uluslararası sosyal sorumluluk projeleri, girişimcilik stajları ve profesyonel staj imkanları sağlayan AIESEC Türkiye’den girişimcilere ücretsiz uluslararası istihdam desteği geldi. AIESEC Vizesi adı altında özel bir vizeyle gelen uluslararası gençler, bu vizenin getirdiği kolaylık sayesinde çalışma izninden muaf şekilde stajlarını yapabiliyor. Bu sayede uluslararası çalışana sahip olmanın gerektirdiği evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

“OTOPİLOT” VİZYONUNU TANITTI
2018 yılını yüzde 87 büyümeyle kapatan online ön muhasebe programı Paraşüt, “Otopilot” vizyonunu duyurdu. Paraşüt, Otopilot vizyonuyla önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin finansal operasyonlarda ele veri girme yükünü ve hata riskini azaltmayı hedefliyor. Paraşüt Kurucu Ortağı ve CEO’su Sean X Yu, Paraşüt sayesinde ön muhasebe için bir ayda harcanan toplam sürenin 250 saatten 28 saate kadar indirilebildiğini ifade ediyor.

KATLANARAK BÜYÜYOR
KPMG’nin “Teknoloji Sektöründe İnovasyon” araştırmasına göre blok zincirine yapılan risk sermayesi yatırımları 2018’de 2,85 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, 2017 yılına kıyasla yüzde 316 oranında bir artışa denk geliyor. Yatırımların 2022’de 11,7 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Blok zincirinin şirketlere sağladığı katma değerin ise 2025 yılına kadar 176 milyar doları; 2030 yılına kadar ise 3,1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.

MATBAADA YENİLİKÇİ ÇÖZÜM
Basım sektöründe online matbaacılıkta kullanılmak üzere yazılım programı geliştiren Kendi Matbaam, bunun uygulanabilirliğini TÜBİTAK’a sunarak onay aldı. Matbaacılıkta maliyetin yaklaşık yüzde 15’i oranında tasarruf sağlayan girişimle kullanıcı, el ilanı, kartvizit, kartpostal gibi şablonlardan birini kullanarak bir tasarım oluşturabiliyor. Adet, kağıt cinsi, laminasyon ve paketleme gibi kriterleri de ihtiyacına göre kendi belirliyor.

ATÖLYE VE KYU İŞ BİRLİĞİ
Japonya merkezli iletişim, reklam ve pazarlama odaklı global ajans kyu Collective, Kerem Alper ve Engin Ayaz tarafından İstanbul’da kurulan ATÖLYE’nin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. Yetenekleri bir arada toplayan ATÖLYE, komünitesiyle iletişimden mimariye kadar farklı alanlardaki şirketlerin ihtiyaçlarına cevap veren projeler üretiyor; bu doğrultuda kyu, ATÖLYE’yi bir yetenek avcısı olarak görüyor.

SERTIFIER’E YATIRIM
Akıllı sertifika hizmeti sunarak sertifikaların kolayca tasarlanmasını ve katılımcılara dijital ortamda dağıtılmasını sağlayan girişim Sertifier, Tarvenn’den 1,2 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı. Sertifier, aldığı yatırımla uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.