İş Bankası Çin’de inovasyon merkezi açtı

Türkiye İş Bankası, Şanghay’da inovasyon merkezi açtı. Bankanın teknoloji iştiraki olan Softtech, dünyada Silikon Vadisi’nden sonraki ikinci inovasyon merkeziyle bankacılık ve finans alanında sahip olduğu tecrübesini Çin’e de taşıyacak. İş Bankası’nın dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacak olan Çin ofisi, çeşitli iş birliği modelleriyle Softtech ürünlerinin değişik pazarlara girmesinin de yolunu açacak.

HER AY “BLOCKCHAIN” KONUŞULACAK
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, blockchain-blok zinciri teknolojisi konusunda sektör buluşmaları başlatıyor. Her ay düzenlenecek Blockchain Talks etkinlikleri, konuyu çeşitli yönleriyle anlamak ve bilgilenmek isteyen herkesin katılımına açık olacak. İlki 25 Ekim’de düzenlenen etkinliklerin programını ve detaylarını 2018. blockchaintalks.co adresinden takip edebilirsiniz.

PROJELERE FON YARATILACAK
Genç MÜSİAD başkanları, 6’ncı Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nde bir araya geliyor. Yurt içi ve yurt dışından katılımın sağlanacağı kongrede, dijital para, inovasyon ve kurumsallaşma, dönüşen dünyada ekonomi ve geleceğin meslekleri konuşulacak. Şirketleşen girişimcilik modellerinin ele alınacağı kongrede, gelecek vadeden yeni projelere de fon yaratılması hedefleniyor.

“YILIN GİRİŞİMCİSİ” SEÇİLECEK
Türkiye’de bu yıl 11’incisi düzenlenen EY Yılın Girişimcisi programı için başvurular, 28 Aralık’a kadar devam ediyor. geoy.ey.com adresinden yapılacak online başvurular, Türkiye’nin iş dünyası liderlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Programın Türkiye finalisti, Monako’da düzenlenecek Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

TÜPRAŞ, ETOHUM’A ÜYE OLDU
Tüpraş, girişimcilik ekosistemiyle entegrasyon çalışmaları kapsamında Etohum’a üye oldu. Tüpraş, Etohum platformu üzerinden veri analitiği, karar destek sistemleri, alternatif enerji, ileri 3D malzemeler, iş sağlığı güvenliği, proses emniyeti çözümleri, varlık yönetimi, siber güvenlik, giyilebilir teknolojiler, yenilikçi raporlama sistemleri, dijital eğitim sistemleri ve saha takibi alanlarında yenilikçi çözüm geliştiren girişimcilerle buluşmayı hedefliyor.

QUMPARA, YURT DIŞINA AÇILIYOR
Aralık 2015’te Banu Turgut ve Nilhan Gür tarafından kurulan Qumpara, Saba Investing ile bir anlaşma imzaladı. Bu ortaklıkla Qumpara, Kenya ve Suudi Arabistan pazarına açılarak globalleşme yolunda adım attı. Girişimin kurucusu Banu Turgut Ahıska, yüzde 100 Türk ve milli olan Qumpara’nın çok yakında global bir marka olacağına inandıklarını söyledi.

AVRUPA PAZARINA AÇILACAK
Bora Altun ve Erhan Kemal Uçak tarafından kurulan Otomazone, fabrikalara premium pazar yeri hizmeti sunma hedefiyle yola çıktı. Temmuz ayından bu yana önemli ivme yakalayan girişim, Toyota ile çalışıyor ve Ford, Anadolu Motor, Tofaş ve Farplas’la da görüşmeler yapıyor. Otomazone, bu yıl içinde Türkiye pazarının yüzde 30’unu alıp önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde Bulgaristan ve Romanya üzerinden “Automazone” adıyla Avrupa pazarına açılmayı hedefliyor.

B-FİT YENİ GİRİŞİMCİLER ARIYOR
Bugüne kadar 250 kadına girişimcilik dünyasının kapılarını açan B-fit, franchise sistemiyle yeni girişimcilerini arıyor. B-fit, 2019 yılında franchise anlaşmalarına odaklanarak Türkiye genelinde 270 yeni merkez açmayı hedefliyor. Öncelikli iller arasında; Afyon, Antalya-Alanya, Artvin, Eskişehir, Sinop, Kayseri, Rize, Düzce, Ağrı ve Erzurum yer alıyor.

700 BİN TL TOHUM YATIRIM ALDI
Fırat Temel ve Güray Akyüz tarafından kurulan Sorun Kalmasın, Nevzat Aydın, Fırat İşbecer ve Eti Girişim’den 700 bin TL’lik tohum yatırım aldı. YKS (TYT, AYT), TEOG/ YGS, ALES, DGS ve KPSS’ye hazırlanan öğrenciler tarafından kullanılan Sorun Kalmasın, yabancı dillerdeki sınavları da platforma dahil ederek yurt dışına açılmayı hedefliyor.

GİRİŞİMCİLER ANLATIYOR
Altınbaş Üniversitesi’nin Girişimcilik ve İnovasyon Konferansları serisinde üçüncü hafta konuğu Evtiko Kurucu CEO’su ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra oldu. Üniversitenin öğretim görevlisi Arzu Çakar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliklerde, her hafta iş insanları, başarı ve başarısızlık hikayelerini paylaşıyor. Konferans dizisi, 3 Aralık’a kadar devam edecek.

ROBOT NELY KONUŞMA YAPACAK
Türk mühendisler tarafından geliştirilen sosyal robot Nely, Smart Future Expo’nun konuşmacıları arasında yer alacak. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından 14-15 Kasım arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirvede robot Nely, iki moderatör eşliğinde 15 dakika boyunca robotların iş dünyasının geleceğinde oynayacağı rolü değerlendirecek.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.