Usta-çırak buluşmaları


Yıldız Holding, mevcut mentorluk sistemine “Usta-Çırak Buluşmaları” ile yeni bir yaklaşım getirdi. Program, Yıldız Holdingli genç nesil ile önceki kuşak yöneticileri bir araya getirerek kuşakların birbirlerini daha iyi anlamalarını ve beraber daha etkili çalışmalarını sağlamayı hedefliyor. İlk pilot uygulama olan “Çıraktan Ustaya” programı, 12 usta ve 36 çırak ile başladı. Bu pilot uygulamadan sonra 2015 yılında daha fazla çırak ve ustayla programın yaygınlaştırılması planlanıyor.

[email protected]

START UP’LARA İLETİŞİM DESTEĞİ
Piar İletişim, yeni kurulan şirketlere özel olarak geliştirdiği Start Up destek programıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek esnek paketlerle kurumsal iletişim hizmetleri sunuyor. Programın kapsadığı tanıtım hizmetleri ‘büyüdükçe öde’ prensibiyle sağlanıyor. Özelikle yeni kurulan ya da kurulma aşamasında olan girişim şirketleri için hazırlanan destek programı, şirketlerin tercihine göre 3, 6 ya da 12 aylık düşük maliyetli esnek paketler halinde sunuluyor.

4’ÜNCÜ E-TİCARET KONFERANSI
IMI Conferences tarafından gerçekleştirilen E-Ticaret Konferansı’nın dördüncüsü 7 Mayıs 2015 tarihinde Hilton Kozyatağı Conference Center’da düzenlenecek. Konferansın bu yılki ana teması, sosyal medya ve mobil uygulamalar arasında öne çıkan ve kurumlar için önemli fırsatlar sunan “Instagram ve Twitter” olacak. Konferansa katılmak isteyenler, detaylı bilgiye www. ecommerceconferences.com adresinden ulaşabilir.

MELEK YATIRIMCILIK EĞİTİMİ
Borsa İstanbul, TBAA-Melek Yatırımcılar Derneği ve Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN) ile birlikte 17-18 Nisan’da Melek Yatırımcılık Eğitim Programı düzenlendi. Eğitimde, erken aşama yatırımlar, Akredite Melek Yatırımcı olmak için kriterler ve Borsa İstanbul Özel Pazar gibi pek çok konu üzerinde duruldu. Türkiye ve dünyada melek yatırımcılığın geldiği son durum ve önümüzdeki 10 yıla dair beklentiler paylaşıldı.

usta-cirak-bulusmaları-5SİLİKON VADİSİ’NDEN ANKARA’YA
Yaklaşık 3 yıldır Silikon Vadisi’nde çalışmalar yürüten ve bu süre zarfında toplamda 1 milyon doların üzerinde yatırım alan Score Beyond, bir şubesini Ankara’da Bilkent Cyberpark’a taşıdı. Mobil cihazlar üzerinde çalışan test sınav hazırlık platformları üreten Score Beyond, 200 binin üzerinde kullanıcıya sahip. Bundan sonraki hedefleri ise GMAT, GRE, TOEFL gibi sınavları da portföylerine ekleyerek büyümek.

MEAL BOX’TAN BÜYÜK FIRSAT
Meal Box, yeni şubeler açarak İstanbul’un her yerinde hizmet vermeyi hedefliyor. Kadın girişimciler için özel şartlar sunduklarını belirten genel müdür Murat Demirhan, “Bu yıl sonuna kadar franchising yöntemiyle 45 şube daha açmayı hedefliyoruz. Üstelik kadın girişimcilerimizden franchise bedeli talep etmiyoruz. Sadece şube içi demirbaş yatırımını yaparak gurme ev yemekleri zincirine katılabilirler” diyor.

usta-cirak-bulusmaları-3
GİRİŞİMCİLERE MPOS ÇÖZÜMÜ

Visa Europe’un yaptığı Everyone in Business araştırmasıyla yeni girişimlerin hayata geçmesini zorlaştıracak ödeme sorunlarının belirlenmesi ve aşılmasına yardımcı olmak amaçlanıyor. mPOS ile girişimcilerin ödeme sistemleriyle ilgili altyapı sorunlarına çözüm getirdiklerini belirten Visa Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel, “mPOS sayesinde cep telefonları düşük maliyetli birer kart kabul aracına dönüşebiliyor. Avrupa’da çok yaygın ve kullanımı kolay olan mPOS’un Türkiye’de de hayata geçebilmesini hedefliyoruz” diyor.

usta-cirak-bulusmaları-4
GARANTİ VE BUBA İŞBİRLİĞİ

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Melek Yatırımcılık Platformu’nun (BUBA) işbirliğiyle girişimlerin hızlandırılmasını amaçlayan Garanti Partners hayata geçirildi. Garanti Partners ile şirketler kuluçka merkezinden destek aldıkları 1 yıl boyunca Garanti İlk Adım Paketi ile bankacılık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyor.

usta-cirak-bulusmaları-2
MODANİSA DÜNYA BASININDA

2011 yılında kurulan muhafazakar giyim alışveriş sitesi Modanisa, yabancı basının da dikkatini çekti. Modanisa, 26 Ocak’ta teknoloji ve yaşam dergisi Wired tarafından haftanın Start Up’ı seçildi. Wired’a röportaj veren sitenin kurucularından Kerim Türe, “İslami modanın en önemli müşterileri İran, Mısır, Suudi Arabistan, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’ye 2-3 saatlik uçuş mesafesinde. Modanisa’nın yurtdışı satışları oldukça iyi durumda” dedi.

GİTTİGİDİYOR HIZLA BÜYÜYOR
eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor, 2015’in ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 55, mart ayında ise yüzde 119 büyüdü. Üye kazanımında da geçen yıla göre yüzde 20 oranında bir artış kaydedildi. Gittigidiyor’u satın alarak Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapan eBay’in ticaret hacmi ise 2014 yılında yüzde 24 büyüyerek 255 milyar dolara ulaştı.

usta-cirak-bulusmaları-1İTÜ’NÜN GİRİŞİMCİLERİ CHICAGO’DA
İTÜ Arı Teknokent, düzenlediği “ITU GATE Start Up Challenge” programı kapsamında Türkiye’den 8 teknoloji tabanlı girişimci şirketi ABD-Chicago’da yatırımcılarla buluşturdu. Dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden 1871’de gerçekleşen etkinlikte Borda, Ingenious, Invent, Analytics, Nanokomp, SBS, Sentromer, StockGround adlı girişimlerin kurucuları, çok sayıda uluslararası yatırımcıya ürün ve çözümlerini tanıttı.

HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK ÇÖZÜMLER
Girişim Fabrikası ve Turkcell işbirliğinde Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler-Hızlandırma Programı düzenleniyor. Programdan yararlanmak isteyen tekno-girişimciler www.girisimfabrikasi.com adresinden başvuruları yapabilir. Programın son başvuru tarihi ise 3 Mayıs 2015. Programa başvuran girişimciler, Girişim Fabrikası’nın eğitimlerinden yararlanabilecek.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.