Günümüzün en popüler konularından biri olan girişimcilik alanında, ülkemizde her geçen gün yeni eğitim programları açılıyor, birçok yarışma düzenleniyor ve birçok yeni destek programı girişimcilere sunuluyor. Bu çalışmalarla toplumun girişimcilik ekosistemini tanıması ve yeni girişimcilerin bu ekosisteme katılması amaçlanıyor.
HALİL ŞAHİN/Girişimci
Girişimci, herhangi bir sorunu sadece kendi sorunu gibi kabul eden, bu sorunun çözümünü kendisine hedef olarak gören ve topluma bu şekilde katkı sağlamaya çalışan kişi olarak tanımlanabilir. Girişimci bazı dönemlerde yüksek belirsizlik içine girebilir. Bu belirsizlik ortamında umudunu kaybetmeyip, mevcut durumu kendi leyhine çevirmesi gereken girişimci iki temel özelliğe sahip olmalıdır: Fırsatları görebilmek ve yaratıcı olmak.
Anlattıklarımın benim ve takımımın gelişimine olan katkılarına değinerek girişimcilik sürecimizi daha da somutlaştırmak istiyorum. Gerek ODTÜ’de girişimcilik dersiyle gerekse diğer etkinlikler ve yarışmalarla girişimcilik ekosistemini tanıdık. 2013 Nisan ayında Teknogirişim desteğiyle ODTÜ Teknokent’te bu ekosisteme bizler de katıldık. Şu an kendi sorunumuz olarak kabul ettiğimiz konu ise müşteri memnuniyetinin ve görüşlerinin değerli olduğu hizmet sektöründe yer alan firmaların müşteri görüşlerine ulaşmasını sağlamaktır. Bu sorunun çözümü için R8App ismini verdiğimiz mobil bir platform geliştirdik ve bizimle çalışan firmalara bu konuda katkı sağlamaya başladık. Şu anda ilk günkü motivasyonumuzla çalışmamızın nedeni, problemi sadece kendi problemimiz gibi sahiplenmemiz ve bu probleme geliştirdiğimiz çözümdür. Problem bizim için bir fırsata dönüşürken, çözüm ise yaratıcılığımızın bir ürünü oldu. Sonuç olarak, yaratıcılığıyla bir problemi kendisi için bir fırsata dönüştürerek topluma katkı sağlamak isteyen herkese başarı dileklerimle.
0 yorum