Tıp ve sanat Yeşil Science’da birleşiyor

Yeşil Science, Augmentify ürünüyle dikkat çekiyor. Augmentify, hastalıkların nasıl geliştiğini ve tedavilerini anlatan artırılmış gerçeklik destekli bir mobil aplikasyon. Bunu kullananlar hastalıklarını daha kolay anlıyor, ilaç şirketleri de sağlıkçılara ilaçlarını daha rahat tanıtıyor.

Fatoş KARAHASAN [email protected]

Yeşil Science, tıp ve sanat gibi iki farklı disiplini birleştirmeyi amaçlayan Dr. Yusuf Yeşil tarafından 2015 yılında yaratıldı. Girişim, yüksek kaliteli medikal sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları ve animasyonlarının öncüsü olmayı, yapay zeka gibi gelecek vadeden teknolojilerin tıptaki uygulamalarını üstlenmeyi hedefliyor. Bilim insanları, üniversiteler ve ilaç şirketlerine profesyonel görsel teknoloji desteği sunuyor.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLIKLE SAĞLIK HIZMETI
Dijital teknolojileri tıp alanında uygulamak amacıyla kurulan Yeşil Science girişimi, tüm dünyada ses getirecek çalışmalar da yapıyor. Hastaların tomografi görüntülerinden artırılmış gerçekliğe, ultrason görüntülerinin dijital ortama taşınmasına kadar birçok yenilikçi proje üzerine çalışan Yeşil Science, geçtiğimiz dönemde Augmentify isimli ürünüyle dünyanın en büyük ilaç fuarlarından biri olan CPhI’in Pharma Awards ödüllerinde finalist olarak gösterildi.

HASTALIKLARI KOLAY ANLAMA ŞANSI
Augmentify, hastalıkların etki mekanizmalarını, nasıl geliştiklerini ve tedavilerini anlatan artırılmış gerçeklik destekli bir mobil aplikasyon. Kullanıcılara hastalıklarını daha kolay anlama, ilaç şirketlerine sağlık profesyonellerine ilaçlarını tanıtma imkanı sunuyor.

Augmentify, ürünlerin 3D modellerinin ve animasyonlarının fiziksel dünyaya yansıtılmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar gerçekmiş gibi etkileşimde bulunabiliyor.

Augmentify’ın kullanımı da gayet basit; ürüne özel tasarlanan aplikasyonun tablet veya telefona yüklenmesi ve uygulamanın açılarak broşürün telefona gösterilmesi yeterli oluyor.

YÜKSELEN İKİ START UP TRENDİ
Erken emekli olan, işini kaybeden, eğitimini tamamlayıp iş bulamayan ve tutkusu olanlar için internet sonsuz imkanlar sunuyor. Nerede yaşarsanız yaşayın, görüntülü konuşma imkanı yaratacağınız bir altyapıyla, uzmanlık alanınızla ilgili koçluk hizmeti verebilir, eğitim programları düzenleyebilirsiniz. ABD’den Avrupa’ya da yayılan bu trendle, Millennials başta olmak üzere pek çok uzman evden çalışmaya başladı. Şirketler için de seyahat giderlerini azaltan, verimliliği artıran bu sistem, yakın bir gelecekte daha da yaygınlaşacak. İş kurmak isteyen, maddi kaynağı sınırlı olan ancak fikirleri ve bilgisi olan herkes için yeni girişim fikirleri oluşturacak bu alana yakından bakmakta yarar var. Kısa bir tanıtım yazısıyla sunduğunuz hizmetleri tanıtabilirsiniz. Google, Facebook, Instagram ve özellikle YouTube aracılığıyla reklamınızı yapabilir, böylece bir ilişkiler ağı oluşturabilirsiniz.

YAPAY ZEKALI ROBOTLA HİZMET VERİYOR
Yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu (RPA) alanına yatırım yapan WINWAI, kendi teknolojisini tümüyle Türkiye’de üreterek fark yaratmaya çalışıyor. WINWAI’nin amacı veri analitiğiyle yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu (RPA) alanında önemli bir oyuncu olmak. Şirket ayrıca, dijital dönüşümün önemli parçalarından biri olan robotik süreç otomasyonunu kullanan ve yapay zeka kabiliyetlerine sahip sanal robot Workers ile hizmet sunuyor.

WINWAI’nin açılımına gelince, isim “Win with AI”, yani “yapay zeka ile kazan” cümlesinin kısaltılmasından oluşuyor. Kuruluş, müşterilerine yapay zeka servisleri (API) ve yapay zeka kabiliyetleri olan dijital robotlar sunuyor. https://www.win-wai.com

İSRAİL 2018’DE REKOR KIRDI
2018’de, İsrail’de teknoloji yatırımlarına verilen start up fonları, bir önceki yıla göre yüzde 17 oranında artarak, 6,47 milyar dolara çıktı. IVC Research Center tarafından yayınlanan rapora göre, 24 girişim 50 milyon dolar ve üstü yatırım almayı başardı. Mega anlaşma olarak kabul edilen bu girişimler, İsrail’deki toplam start up yatırımlarının yüzde 31’ini çekerek bir rekora imza attı. Ne diyelim, darısı başımıza.

Çeviride dijital devrim
Parrotize, etkinlik, konferans ve toplantılarda talep edilen simultane çeviri ihtiyacını mobil bir uygulama aracılığıyla karşılıyor. Türkiye’de alanında öncü bir yatırım, çeviri ve ses yayını hizmeti sunuyor. Yatırım, iki girişimci kardeş Pia ve Eyüp Bozyel tarafından geliştirildi.

EKIPMANA GEREK KALMIYOR
Yaptığı işi çeşitli kitlelere ve global bir ölçeğe ulaştırmak isteyen şirketler ve konuşmacılar için Parrotize App hem orijinal dilde hem istenilen kadar dilde yayın desteği sağlıyor. Örneğin, aynı organizasyon için 50 farklı dil desteği istenildiğinde, Parrotize App 50 farklı dilde anlık yayın desteği sunabiliyor.

Parrotize sayesinde etkinliklerde teknik ekip ve ekipmana da gerek kalmıyor. Organizasyonu düzenleyenler, sadece bir cep telefonu kullanarak program akışını anlık olarak hem çevirmene hem dinleyicilere yayınlayabiliyor. Organizasyon alanında bir kabin kurulmasına bile gerek kalmıyor.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.