TEB’in destek verdiği BiGG girişimcilerin cirosu 4 milyon TL’ye ulaştı

TEB’in bugüne kadar desteklediği BiGG girişimcilerinin toplam cirosu 4 milyon TL’ye ulaştı. TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, girişimcilere desteklerinin finansman ile sınırlı olmadığını belirterek, “Türkiye genelinde 10 ilde bulunan TİM-TEB Girişim Evleri’nde girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunuyor; eğitim, danışmanlık ve mentorluk sağlıyoruz” diyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Girişim Bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2015’ten bu yana TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında TİM-TEB Girişim Evleri’nde hibe desteğinden yararlanmak isteyen girişimcilere destek sağlayan ve uygulayıcı kuruluşlar arasında tek banka olan TEB’in bugüne kadar desteklediği BiGG girişimcilerinin toplam cirosu 4 milyon TL’ye ulaştı.

TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik farklı programlar geliştirdiklerini ve ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade eden TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, girişimcilere desteklerinin finansman ile sınırlı olmadığını belirterek, “Girişimci adayları ve girişimciler finansman, kamu desteklerine ulaşma, inovatif ürünlerini yurt içi ve yurt dışı platformlara sunma, teknoloji firmasını daha ileri seviyelere büyütme gibi konularda aradıkları desteklere TİM-TEB Girişim Evi aracılığıyla etkili bir biçimde ulaşabiliyor. 10 ilde yer alan TİMTEB Girişim Evi kurulan teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik inkübasyon, hızlandırma ve büyüme aşamalarındaki özgün programlarıyla girişimcilik ekosistemine yön veriyor” diyor.

Girişimcilik ekosistemin farklı alanlarında pek çok önemli partnerle ortak çalışmalar yürüttüklerini ve TÜBİTAK’ın BiGG Programı’nda girişimcilere destek veren tek banka olarak yer almaktan da memnuniyet duyduklarını dile getiren Cengiz, şöyle devam ediyor:

İNOVATİF SAKSI PLANTONE DIVERSITY
“2017 yılında TÜBİTAK’ın BiGG Programı kapsamında en fazla girişimcinin desteklenmesini sağlayan ikinci kurum olma başarısını gösterdik. Bu başarıyla beraber iki yıl daha uygulayıcı kuruluş olma hakkı elde ettik. Program kapsamında genç girişimcilerimize farklı teknolojik alanlarda dikey mentorluklara ek olarak, iş süreçlerine dair birçok konuda destek veriyoruz. BiGG sürecinde destek olduğumuz ve bu süreçte başarılı olmuş birçok girişimcimiz oldu. Örneğin, Plantone… Ofislerdeki bitkileri canlı tutmakta bile zorlanan tasarımcı ve mühendislerden oluşan bir ekip, şehirde tarım yapmak hayaliyle 2016 yılında bir araya gelmiş. İç mekanlarda bitki yetiştirmenin sadece kendi problemleri olmadığını, insanların yüzde 82’sinin bitkilerini öldürdüğünü, bu sebepten dünya genelinde her yıl 35 milyar dolarlık ev bitkisinin çöpe atıldığını öğrendiklerinde çalışmaya koyulmuşlar.

Seralarda mikroçoğaltım yapılmasını sağlayan endüstriyel sistemlerin yanı sıra evler ve ofislerde kullanılan kentsel tarım uygulamalarına yönelik sistemler üzerine yoğunlaşarak müşteriyle ürün geliştirme sürecinin ardından ekip, otomatik sulama ve akıllı aydınlatma sistemine sahip, görevi bitkilerini hayatta tutmak olan inovatif saksı Plantone Diversity’i geliştirdiler. TİM-TEB Girişim Evi’nin TÜBİTAK BiGG sürecinde vermiş olduğu destekle ortaya çıkan ürün Kickstarter’da başarılı bir şekilde fonlandı.

ONLINE LABORATUVAR
Plantone TİM-TEB Girişim Evi’nin ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini destekleyen ve yerli girişimlerin yurt dışına açılmasına olanak veren eğitim-mentorluk programlarına katıldı. Bu yıl haziran ayında Danimarka’da düzenlenen ve 65 ülkenin katıldığı Creative Business Cup Global Finali’nde Türkiye’yi temsil etti. TİM-TEB Girişim Evi desteği ile Kopenhag’daki Bella Center’da potansiyel yatırımcılar ve müşterilerle görüşme şansı yakaladı. Plantone ailemizin otomatik bitki yetiştirme yapabilen mini bahçesi çok yakında Turkcell arikovani.com sitesi üzerinden satışa sunulacak. Örnek olarak gösterilen bir diğer proje de ‘Sanal Gerçeklik Tabanlı Online Laboratuvar’. Redlab Mühendislik, 2017 yılında TÜBİTAK BiGG desteğini alarak kurulmuş bir teknoloji şirketi. Ana faaliyet alanları sanal gerçeklik, yapay zeka yazılımlarıyla uygulama geliştirme ve laboratuvar cihazları üretimi. BiGG desteğiyle birlikte Türk eğitim sistemini en iyiye ulaştırma hedefiyle ‘Sanal Gerçeklik Tabanlı Online Laboratuvar’ isimli proje ile internet üzerinden kontrol edilebilen deney cihazlarının bulunduğu uluslararası merkezi bir laboratuvar oluşturmak ve bu uzak laboratuvarı tüm kullanıcıların hizmetine sunmak üzere çalışıyorlar. TİM-TEB Girişim Evi’nde sunulan muhasebe, satış, pazarlama gibi birçok önemli konunun anlatıldığı eğitimler ve her an ulaşabilecekleri rehberlik hizmetleri sayesinde uzun yıllardır faaliyette olan şirketler ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştılar.”

Start Up program başvuruları başladı
HER AŞAMADA DESTEK TİM-TEB
Girişim Evleri çatısı altında desteklenen girişimcilere, Wake Up, Let’s Up, Step Up, Level Up, Grow Up, Start Up ve Global Up gibi programlarla iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada destek verildiğinin altını çizen TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, temmuz ayı itibariyle de Start Up programına başvuruların başladığını söylüyor. Program kapsamında her ilden 6 yeni girişimci seçilecek.

YATIRIMCI BULUŞMALARI Start Up programı ile iş fikrini ticarileştirmek isteyen teknolojik girişimcilere ürünü ortaya çıkarmak, doğru fiyatlandırma yapmak, doğru satış aktiviteleriyle potansiyel müşteri analizleri yapmak gibi ekosisteme doğru adımlarla girmeleri için gereken eğitim, mentorluk ve danışmanlık desteği veriliyor. Ayrıca nitelikli teknolojik girişimcilere network yaratabilmeleri ve pazar dinamiklerini doğru analiz edebilmeleri için sektörleriyle uyumlu farklı organizasyonlarda ve yatırımcı buluşmalarında da yer verilerek destek olunuyor.

GİRİŞİMCİLERDEN KISA HABERLER

  • TİM-TEB Girişim Evleri’nden 7 proje, erken aşama teknoloji girişimlerini, yatırım ve hızlandırma yoluyla uluslararası pazarlara açıp dünya çapında başarılı Türk şirketleri yaratmayı hedefleyen Growth Circuit’in ABD ayağına katılma başarısı gösterirdi.
  • Bugüne kadar 20’yi aşkın kurumsal firma ve girişimci buluşmasıyla girişimcilerin potansiyel müşterileriyle buluşmasını sağladığımız Corporate etkinliklerimize 2019 2. çeyrekte perakende ve akaryakıt sektörlerinin öncü iki kurumunu ekledik.
  • Etkinliklerde TİM TEB Girişim Evi girişimcilerimiz, kurumların yöneticileri ile bir araya gelerek projelerini markaların operasyon, inovasyon ve IT yöneticilerine tanıtma ve ileriye dönük potansiyel iş birlikleri geliştirme fırsatı buldular.
  • Kurum içinde gerçekleştirilen MEET UP’ların temmuz ayı etkinliğinde Scotty ağırlandı. Scotty, kendisini TEB KOBİ Bankacılığı üst yönetimine tanıtma fırsatı yakalarken, Türkiye’de girişimcilik ve girişimciliğin geleceği ile ilgili görüşlerini paylaştı.
  • Danimarka Kopenhag’da, 65 ülkeden girişimcinin yarıştığı Creative Business Cup’ta, Türkiye’yi TİM-TEB Girişim Evleri’nden BİGG girişimcisi Plantone temsil etti. Akıllı tarım uygulamaları, bitki yetiştirme ve sulama sistemi geliştiren girişimci, etkinlikte yatırımcı görüşmeleri yaptı.

TİM-TEB GİRİŞİM EVİ’NDEN YENİ GLOBALLEŞME ADIMI
Dünyanın en global hızlandırma ağı GAN ile bir sözleşme imzalayan TEB Girişim Bankacılığı, TİMTEB Girişim Evleri’ndeki girişimcilerini dünyanın 94 ülkesinde faaliyet gösteren hızlandırma merkezleri network’ü ile buluşturarak, girişimcilerine sunduğu globalleşme imkanlarına bir yenisini daha ekledi. GAN ile yapılan sözleşmeyle TİM-TEB Girişim Evi girişimcileri global hızlandırıcılara, yatırımcılara, ticari faaliyetlere çok kolay ulaşabilecek. GAN üyeliği ile yararlanabilecek hizmet ve destekler şöyle;

  • GAN’ın dünya genelinde düzenlediği büyük etkinliklere ücretsiz katılım
  • GAN bünyesinde yer alan diğer kurumlar ve girişimcileri tanıştırma imkanı
  • GAN’nın üyeleri için tasarladığı platforma dahil olunması. (Bu kapsamda büyük teknoloji şirketlerinin sağladığı ücretsiz (limitli) desteklerden belirli sayıdaki girişimciler faydalanabilecek)
  • TEB olarak GAN’nın dünya genelindeki en iyi uygulamalarından faydalanılması
  • Aylık ve haftalık olarak yayınladıkları newsletter sistemine dahil olunması
  • TEB olarak GAN’nın danışmanlarından danışmanlık hizmeti alınması
  • GAN’nın gerçekleştirdiği demodaylere girişimci gönderilmesi
  • GAN’nın kurduğu kendi risk sermaye şirketi ile yatırım alan girişimcilerin bir araya getirilmesi
  • GAN’ın katıldığı etkinlik ve organizasyonlarda TEB’in en iyi uygulamalarının paylaşılması

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.