TEB, BİGG Girişimcilerine Destek Vermeye Devam Ediyor


TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında teknolojik iş fikri başvurularım kabul eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), iki yıl daha BiGG girişimcilerine destek vermeyi sürdürecek.

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “Uygulayıcı kuruluşları arasında yer aldığımız BiGG Programı kapsamında en fazla destek veren işletmelerden biri olduk” diyor.

ürk Ekonomi Bankası (TEB), girişim bankacılığıyla yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında 2015 yılından bu yana çok sayıda girişimcinin hibe desteğinden yararlanmasına aracılık eden TEB, başarısıyla iki yıl daha uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandı.

Bu doğrultuda TEB, ülke genelinde bulunan yedi TİM-TEB Girişim Evi ile farklı bölgelerden teknolojik iş fikri sahibi girişimcilerin BiGG Programı’na başvurularını kabul edecek ve çeşitli desteklerle 200 bin TL hibe desteğinden yararlanmalarını sağlayacak.

İlk olarak 2015 yılında BiGG Programı’nın uygulayıcı kuruluşları arasında yer alan TEB, bugüne kadar Türkiye’nin 77 ilinden 4 binin üzerinde teknolojik iş fikri başvurusu topladı ve 89 girişimcinin 14,8 milyon TL hibe desteği almasında köprü rol oynadı. Ayrıca, TEB’in desteklediği BiGG girişimcilerinin toplam cirosu 23 milyon TL’ye ulaştı.

“89 GİRİŞİMCİNİN HİBE ALMASINA DESTEK OLDUK”

TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilik ekosisteminin her alanında yer aldıklarını ve yenilikçi ve parlak fikirlerin ekonomiye katılımına destek verdiklerini belirten TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini şöyle paylaşıyor: “2015 yılından bu yana TÜBİTAK’ın Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında akredite kuruluşlardan biriyiz.

BiGG Programı’nda geçen yıllarda sunduğumuz desteklerle en fazla girişimcinin desteklenmesini sağlayan uygulayıcı kuruluşlar arasında yer aldık. Bugüne kadar 89 girişimcinin 14,8 milyon TL hibeden yararlanmasına aracı olduk. Önümüzdeki dönemlerde bu rakamları daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz.

TEB olarak program kapsamında elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla iki yıl daha uygulayıcı kuruluş olma hakkını elde ettik. Daha fazla girişimciye iki yıl boyunca destek sunmaya, özel programlarla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz.

GİRİŞİMCİLERİ GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Ülkenin dört bir yanında projelerini gerçekleştirmek isteyen parlak fikirli girişimcilere yedi ilde faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri ile destek veriyoruz. TİM-TEB Girişim Evi’nin bulunduğu illerde, yenilikçi, yüksek katma değerli ve ihracat potansiyeline sahip girişimlerle girişimci işletmeleri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

Özellikle TÜBİTAK BiGG programına başvuran girişimcilerimizi kabul ettiğimiz Step Up programıyla yenilikçi teknoloji iş fikri sahiplerine danışmanlık, teknik mentorluk, ofis desteği, yatırımcılarla buluşturma gibi iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, projenin yatırımcılara sunulmasından müşteri bulunmasına kadar her aşamada destek veriyoruz.”

TÜBİTAK BiGG Programı kapsamında hibeden yararlanmak isteyen girişimciler, girişim hızlandırma merkezleri TİM-TEB Girişim Evleri’nden bilgi alabilir, www.teblegirisim.com adresinden başvuru yapabilirler.

BİGG DESTEĞİ ALAN GİRİŞİMCİLER NE YAPIYOR?

CİROSU İKİYE KATLANACAK

Yapay zeka tabanlı Kalite 4.0 çözümleri geliştiren Inovako, TEB Girişim Evi’nin de desteğiyle 2018 yılında Ar-Ge faaliyetlerine başladı ve ağırlıklı olarak seri imalatta kompleks yüzey hatalarının tespitine yönelik çözümlere odaklandı.

Kuruluşunun devamındaki ilk yılın ardından çeşitli global otomotiv ana sanayi şirketleri ve Tier-1 seviye tedarikçilerle çalışarak, ikinci yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 2019 Kasım ayında İspanya’da yeni bir ofis açan Inovako’nun 2020 yılı cirosunu bir önceki yılın iki katı olarak gerçekleştirmesi bekleniyor.

KATAR’DA KULLANILIYOR

2019 1. Dönem çağrısı kapsamında destek kazanan Çekirdek Ar-Ge’nin yapay zeka tabanlı teknik filo yönetim sistemi, Katar’da İç İşleri Bakanlığı’nın filoları için kullanılmaya başlandı. Ar-Ge dönemi içerisinde olan girişim, 1 milyon TL’nin üzerinde ciroya ulaştı.

100’Ü AŞKIN MARKAYLA ÇALIŞIYOR

Markalara satış artırıcı aktivite yaratan ve müşterileriyle ilgili iç görü sunmalarını sağlayan bir mobil uygulama platformu olan Qumpara, 40’ın üzerinde ulusal ve uluslararası tüketim ürünleri şirketinin 100’den fazla markasıyla birlikte çalışmaya başladı. Türkiye’de yerel ve ulusal 300’e yakın markette bugüne kadar yüz binlerce kullanıcının alışveriş fişleri işlenerek ödüllendirildi.

İHRACAT YAPIYOR

Laboratuvar cihazları, sanal gerçeklik, yapay zeka, simülatörler, ileri seviye yazılımlar geliştiren Redlab (2017 1. Dönem) Türkiye’de 100’ün üzerinde müşteriye satış yaptı.

Şirket halen Libya, Azerbaycan, Kıbrıs’a ihracat yapıyor. Geliştirdiği ürünlerin Avrupa’ya ihraç edilebilmesi için İsviçre’nin en köklü firmalarından biri ile işbirliği yapması da dikkat çekici.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.