Demirhan Şener: Yeni fırsatlar kolluyoruz


Demirhan Şener

Demirhan Şener

Dijital dönüşüm hamlesiyle birlikte hizmet çeşitliliğini artıran Multinet Up, finansal servisler alanındaki yatırımlarıyla yemek kartı şirketinden Türkiye’nin en büyük fintek grubuna dönüştü. Bugüne kadar ininal, iPara, GastroClub, Parantez, OSAP, SCS, OfisPaneli olmak üzere 7 start up yatırımı yaptıklarını söyleyen Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, “Start up yatırımlarımız devam edecek, 2020’de yeni fırsatları kolluyoruz” diyor.

21 yıl önce yemek kartı şirketi olarak kurulan Multinet Up, özellikle son 8 yılda teknoloji ve start up yatırımlarıyla yemek kartı şirketinden Türkiye’nin en büyük fintek grubuna dönüştü. 200 binin üzerinde kuruma ve 2 milyon kart kullanıcısına dokunan ekosistemimizde üç ana faaliyet alanı bunuyor. Çalışanlara bağlı giderler yönetiminde yemek kartı, akaryakıt, esnek yan haklar, ödüllendirme, seyahat, konaklama ve araç kiralama çözümlerini sunan şirket, çalışanlara bağlı olmayan giderler yönetiminde ise toplu satın alma gücüyle KOBİ ve mikro işletmelerin yaklaşık tüm operasyonel giderlerini maliyet ve ödeme avantajıyla yönetmelerini sağlıyor. Üçüncü olarak ise Türkiye’nin ilk ön ödemeli kartını çıkaran ininal, işletmelere sanal ödeme altyapısı sunan iPara şirketleriyle de finansal servisler alanında faaliyet gösteriyor.

Startups.watch tarafından hazırlanan Türkiye Fintech Ekosistem Haritası’nda 3 yıldır banka dışı ödeme sistemine sahip tek şirket olduklarını anlatan Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, bugüne kadar ininal, iPara, GastroClub, Parantez, OSAP, SCS, OfisPaneli olmak üzere 7 start up yatırımı yaptıklarını belirtiyor. Bu yıl da start up yatırımlarına devam etmek istediklerini söylüyor ve “2020’de yeni fırsatları kolluyoruz” diyor.

Demirhan Şener’le Multinet Up’ın dijital dönüşüm sürecini ve hedeflerini şöyle anlatıyor:

“7 START UP YATIRIMIMIZ OLDU”
“2012 yılında teknoloji ve dijitalleşmeye odaklanarak dönüşüm sürecimizi başlattık. ‘IT enables the business’ mantığından hareketle teknoloji yatırımlarımıza, girişimciliğe ve iş birliğine olan inancımızla start up yatırımlarımıza ağırlık verdik. 2016’da tüm Ar-Ge faaliyetlerimizi tek çatı altında birleştirdik ve IT birimimizi teknokent şirketi haline getirdik. Teknoloji şirketimiz inventiv, kartlı ve kartsız ödeme yöntemleri, mobil ödeme ve uygulama çözümleri ve siber güvenlik alanlarında hem yurt içindeki müşterilerinin ihtiyaçlarına özel projeler gerçekleştiriyor hem de yurt dışına teknoloji altyapısı ihraç ediyor. Ekosistemleri daha zengin ve özel hale getiren start up’lar bizim dönüşüm sürecimizde de önemli rol aldı, büyümemiz ve gelişmemizde katalizör oldu. Multinet Up, ilgili faaliyet alanlarında iyi bir fikirle kurgulanmış girişim, iş modeli ve tutkulu bir takım ile karşılaştığında, taklit etmeye çalışmaktan ziyade o fikri hayata geçiren girişimcilerle iş birliği yaparak çalışıyor. Bugüne kadar ininal, iPara, GastroClub, Parantez, OSAP, SCS, OfisPaneli olmak üzere 7 start up yatırımımız oldu. Bu yıl Corporate Start Up Day etkinliğinde, “Girişimcilerle En Çok İş Birliği Yapan Şirket” ödülünü aldık. Ekosistemimizdeki paydaşlar için geliştirdiğimiz hizmetlerin çeşitliliği start up yatırımlarımızla bir taraftan artarken diğer taraftan bu çalışmalar bizi sektör bağımsız bir alana taşıdı.

“DEĞER KATIYORUZ”
Startups.watch tarafından hazırlanan ve güncellenen Türkiye Fintech Ekosistem Haritası’nda 3 yıldır banka dışı ödeme sistemine sahip tek şirketiz. Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde müşteri ihtiyacına göre yaratabildiğimiz çözümlerimizle dokunduğumuz tüm sektörlerde fark yaratıyor, paydaşlarımıza fayda ve değer katıyoruz. Multinet Up olarak önce kendimizi dijitalleştirdik ve sonra ekosistemimizdeki paydaşlarımızın dijitalleşme süreçlerine onlara destek olmaya başladık. Dijitalleşen servislerimiz ve hizmet çeşitliliğimizle fark yaratıyoruz.

Örneğin yemek kartında sektörün ilk ve en büyük sadakat programı TatlıPara’yla kullanıcıların bakiyelerini daha uzun süre kullanabilmelerini sağladık. 2013’te hayata geçirdiğimiz bu uygulamayla 1,3 milyon TL’si bu yıl olmak üzere toplamda 5 milyon TL TatlıPara dağıttık.

Ardından MultiNet yemek kartı kullanıcılarına en iyi ödeme deneyimini sunmak için 2017’de geliştirdiğimiz mobil cüzdan uygulamamız MultiPay, bugün 1,2 milyon indirme sayısına ulaştı. 25 binden fazla noktada karekodla mobil ödeme yapılabiliyor. Her 10 ödemeden 7’si QR kod veya temassız özelliğiyle yapılıyor.

“PAYDAŞLARIMIZI DİJİTALLEŞTİRİYORUZ”
Diğer taraftan üye iş yerlerimizin ve müşterilerimizin de dijitalleşmesine katkıda bulunarak daha hızlı, daha kolay ve daha güvenilir hizmet almalarını sağladık. Üye iş yerlerimiz için cep telefonlarından karekodla veya temassız ödeme alabilmelerini sağlayan m-pos uygulaması MultiPOS’u temmuz ayında hayata geçirdik. Şu an 6 binden fazla üye iş yerimizde, 13 binin üzerinde aktif MultiPOS var.

Kurumsal müşterilerimiz self servis platformumuz üzerinden MultiNet servisleriyle ilgili satın alma, bakiye yükleme, kart ekleme ve çıkarma gibi operasyonel işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştirebiliyor. Toplam işlemlerin yüzde 85’i, self servis platformlarımız üzerinden müşteriler tarafından yapılıyor.

Eylül ayında kurumsal WhatsApp hattımızı hayata geçirdik ve kullanıcılarımıza bir WhatsApp mesajı kadar yakınız. Kullanıcılarımız tarafından da büyük ilgiyle karşılanan bu kanal, kurulmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bugün aylık gelen çağrıların yüzde 10’nu kurumsal WhatsApp üzerinden.

Bunlarla da sınırlı kalmadık, dünya devi Alipay’i paydaşlarımızla buluşturduk. Alipay, Türkiye’de tek fintek ortağı olarak ininal ve Multinet Up’ı tercih etti. Mayıs ayında 5 şehirde pilot uygulama başlattık. Çinli turistlerin Multinet Up’ın anlaşmalı üye iş yerlerinde ve Dorak Holding noktalarında Alipay’i kullanarak QR kodla ödeme yapmasını sağladık. 2020 yılında diğer perakende ve Multinet Up noktalarıyla bu ağı büyüteceğiz.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.