Başlatma taktikleri


Her girişimcinin bir “başlatma” hikayesi, girişimine hayat verme macerası vardır… Türkiye’de kendi işini başlatan, çok yeni start up dünyasına adım atan girişimcilere, “girişimlerini başlatırken” nelere dikkat ettiklerini sorduk…

GERGIOS GATOS

GERGIOS GATOS

GERGIOS GATOS / INCREDIBLUE
Bir girişimcinin dikkat çekebilmek için katma değerli bir iş yapması gerekiyor. Yapılan işin insanların anlayabileceği bir hikayesi olması gerekiyor. Bir de doğru insanlarla iletişim kurabilmek önemli. Elinizde bir problemi çözecek ölçülebilir bir ürün olması gerekiyor. Globale açılabilecek bir fikir üretilmesi lazım ama tabii pazar büyüklüğü de önemli.

 

MUSTAFA ACET

MUSTAFA ACET

MUSTAFA ACET / INDIRDIK.COM
Bence önemli olan işi severek yapıp yapmadığınız. Çünkü, profesyonel kariyerinizde karşılaşmayacağınız çok farklı sınavları vermek zorunda kalacaksınız. Bunların üzerinden gelebilmenin tek yolu da o işi seviyor olmanız. Ben sadece bilgisayarla ilgili bir işim olsun istedim. Açıkçası bunun başka bir formülü olduğunu da düşünmüyorum. Yatırımcılar fırsatları kovalar, girişimciler heyecan duydukları işlerin peşine düşer.

 

EMRE UZUNCAKARA

EMRE UZUNCAKARA

EMRE UZUNCAKARA / SMART CLOUD
Girişim dediğiniz şey risk. O riski almasını bileceksiniz. Riski azaltabilmek, sizin çalışmanızla ilgili oluyor. Onun dışında müşterinizi çok iyi dinlemeniz ve anlamanız gerekiyor. Sonuçta ürünü kendiniz için değil müşteri için yapıyorsunuz. Değişen trendleri takip etmeniz gerekiyor.

 

AYHAN ÇOBANOĞLU

AYHAN ÇOBANOĞLU

AYHAN ÇOBANOĞLU / PRATİK CHEF
Gıda ürünü olduğu için bir gıda danışmanıyla çalıştık. Onun yönlendirmeleriyle onaya tabi bir gıda tesisimiz oldu. En kritik nokta da buydu.

Çeşitli sektörlerden, değişik büyüklükte şirkete sahip girişimciler, kendi deneyimlerini paylaşırken kendilerinden sonra gelecekler için önemli ipuçları da verdi.

 

ELİF COŞKUNKAN

ELİF COŞKUNKAN

ELİF COŞKUNKAN / DEKOREKO
Öncelikle gelir modelini iyi araştırmak lazım. Gelir modeli ve iş planı kısa vadeli ve uzun vadeli olarak düzgün yapıldığında girişimde başarıya ulaşma ihtimali artıyor.

 

UĞUR CAN EKİMCİ

UĞUR CAN EKİMCİ

UĞUR CAN EKİMCİ / FORMHANE
Türkiye’ye fikrimizi nasıl uyarlayabiliriz diye düşündük. Üniversite öğrencileri zaten 3D konusuna aşina olan kişiler. Bu işi kendi üretim süreçlerinde kullanan insanlar. Bu yüzden üniversite öğrencileri ve teknolojiyle yakından ilgili olan kişileri hedef kitlesi olarak belirledik.

 

MEHMET AKYILDIZ

MEHMET AKYILDIZ

MEHMET AKYILDIZ / SAMBOPOS
Bir girişimin bir problemi çözüyor olması lazım. Bu nedenle problemin ne olduğunu ve çözüm yolunu çok iyi belirlemek gerekiyor. Her probleme her çözüm uygun olmayabilir. Kullanıcının para vermek isteyeceği bir çözüm olması da çok önemli. Gerçek hayatta yeri olmayan çözümlerin doğal olarak yaşama şansı da olmuyor.

 

EGEHAN GÜRCAN

EGEHAN GÜRCAN

EGEHAN GÜRCAN / MOBİDİK.COM
Çoğu kitabın e-kitap hali olmadığını gördük ve böyle bir eksiklik olduğunu fark ettik. Daha sonra da bu işi yaparken doğrudan yayıncılık sektörünü değil, bu işi değiştirecek bazı işler yapalım diye düşündük. Bu sırada da bazı yazarlarla sohbet ettik ve bize kitap yayınlatmanın ne kadar zor olduğundan bahsettiler. Bunun üzerine böyle bir girişim yapmak istedik. 6’ncı ayımıza girmek üzereyiz. 8 bin 500 üyemiz var.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.