Netcad Hub İle Kapılarımızı Start Up’lara Açıyoruz


31 yıldır bilişim sektöründe olan ve birçok ilke imza atan Netcad deneyimlerini start up’larla paylaşıyor. Start up ekosistemine destek olmak için Netcad Hub’ı oluşturduklarını belirten Netcad Çözüm Ortakları İş Geliştirme Müdürü H. Banu İlter, “Programa başvuran ve ön değerlendirmeden geçen start up’lara öncelikle yazılım altyapımızı açıyoruz, fikirlerini ürüne çevirmeleri için destek sağlıyoruz” diyor.

Bilişim sektörünün en güçlü oyuncularından Netcad, start up’lara destek olmak için Netcad Hub’ı oluşturdu. Bu hub’ın açık bir ekosistem olduğunu belirten Netcad Çözüm Ortakları İş Geliştirme Müdürü H. Banu Ilter, programa başvuran ve ön değerlendirmeden geçen start up’lara öncelikle yazılım altyapılarını açtıklarını, fikirlerini ürüne çevirmeleri için destek sağladıklarını söylüyor.

Netcad Çözüm Ortakları Iş Geliştirme Müdürü H. Banu Ilter ile Netcad’un serüveninden Netcad Hub’a birçok konuyu konuştuk:

Öncelikle bize biraz Netcad’in 30 yılı aşkın serüveninden bahseder misiniz?

Netcad, 1989 yılında biri harita mühendisi, diğeri elektrik-elektronik mühendisi iki vizyoner kardeşin yüzde 100 yerli sermayeyle kurduğu bir yazılım şirketi.

İlk yaptıkları ise hem bizim hem ülkemiz için bir dönüm noktası diyebilirim. O zamana kadar sahada ölçüm yapan ve bu ölçümleri çok uzun hesaplamalar sonrası koordinatlara çevirebilen haritacılar, yaptıkları tüm bu çalışmaları kâğıtlara elle geçiriyorlardı.

Yıl 1989 olduğunda, Netcad bu bilgileri sayısallaştırmaya başlayınca, çizgi alanlarını bilgisayar ortamında gören haritacılar buna inanamadı ve bir devrim olarak yorumladılar. Çünkü Netcad, kendileri için büyük bir kolaylıktı.

Bu nedenle de çok sahiplendiler ve yazılımın gelişmesine çok katkı sağladılar. Bu muhteşem bir gelişmeydi. Netcad o günden bu yana, 30 yılda 30’dan fazla ürünüle akıllı şehircilik ve mühendislik üzerine, yarını planlayan ve bugünü kolaylaştıran çözümler sunuyor.

Netcad, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Bilişim 500 sıralamalarında üst üste Türkiye CBS sektörünün lider seçilmiş bir yazılım şirketi. Size bu başarıyı ne getirdi?

Müşteri ihtiyaçlarını çok iyi gözlüyoruz, mevzuatı ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bunun neticesinde de ihtiyaçlara en iyi teknolojiyle çözüm sağlamış oluyoruz. Bazen de daha müşteri ihtiyacı ortaya çıkmadan biz onun hayatını kolaylaştıracak çözümler sunuyoruz.

Hem tüm yazılım kodlarının bize ait olması hem deneyimli yazılımcı ve teknik personelimiz bizim için çok büyük avantaj. Rakip şirketler arasında bizi öne çıkaran en önemli noktaya gelecek olursak “paket ürün çıkarma anlayışımız” diyebilirim. Biz ürün odaklı bir şirketiz, proje yapmak bizim öncelikli hedefimiz değil. Hep ürüne odaklanırız ve mükemmeli hedefleriz.

Netcad’in bugüne kadar start up ekosistemiyle nasıl bir ilişkisi oldu? Start up ekosistemine nasıl destek olmaya çalıştınız?

Netcad ailesi olarak yola çıktığımız ilk günden bugüne, ülkemizdeki dijital dönüşümün öncüsü ve Türkiye’nin sektöründe en yaygın kullanıma sahip şirketi olduk. Tıpkı Netcad’de olduğu gibi start up’ları da yola çıktığı ilk günden bugüne taşıyan en önemli özellikleri, enerji dolu yapıları.

Bu enerji, start up’larda gerek kendilerine gerek birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarına hem yenilik hem çeviklik sağlıyor. Bu enerjiyi uzun soluklu koruyabilen start up’lar ciddi ekonomik değerler yaratıyor.

Ancak hayatta kalma baskısı, pazarın bu enerjiyi doğru zamanda alamaması gibi pek çok nedenle start up’lar fikirleri ve enerjileriyle birlikte sonu bilinmez bir boşluğa sürüklenebiliyor. Netcad olarak biz bu enerjiyle var olduk ve bu enerjiye sahip olan start up’lara da var olmaları için destek vermeyi kendimize görev edindik ve pazarımızdan aldığımız güçle Netcad Hub programını oluşturduk.

Netcad Hub’da tam olarak neler yapıyorsunuz?

Netcad Hub’ı uzun zamandır hayata geçirmek istiyorduk. 2019 ve 2020 yılları bizler için değişimin getirdiği açılım yılları oldu. Netcad Hub da bu dönemde hayat buldu. Netcad Hub ile kapılarımızı start up’lara açıyor, ailemize dahil ediyoruz. Programa başvuran ve ön değerlendirmeden geçen start up’lara öncelikle yazılım altyapımızı açıyoruz, fikirlerini ürüne çevirmeleri için destek sağlıyoruz.

Burada start up’larla nasıl bir iş birliği içinde nasıl bir sinerji yaratacaksınız?

Netcad Hub açık bir ekosistem. Start up’lar müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümleri geliştirebilir ve Netcad kalite kontrolünden geçtikten sonra Netcad Hub ürün gamına dahil edebilirler. Hayatımızın her alanında mekâna dayalı çözümleri görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Bu alanda büyük farklılıklar gösteren kullanıcı gereksinimleri ortaya çıkıyor.

Netcad Hub çözümleri de bu gereksinimleri karşılayan birçok seçenek sunmayı hedefliyor. Bugün, Netcad Hub programını hayata geçirmiş olmakla çok iyi bir adım attığımızı görüyoruz. Halihazırda Netcad Hub ürün gamına eklenmiş çözümleri müşterilerimizle buluşturuyoruz.

Her geçen gün heyecanımız ve enerjimiz artıyor, ekosistemimizle akıllı çözümler üretmeye devam ediyoruz. Netcad Hub çözümlerini geliştirirken ekosistemimize dahil olan şirketlere gerek Netcad mühendislik ve IoT platformlarımız gerek uygulama geliştirme platformumuzdan faydalanma imkanı sunuyoruz.

“ÇÖZÜMLERİMİZİ NETİGMA ÜZERİNDE GELİŞTİRİYORUZ”
SAHİP OLDUĞU ÖZELLİKLER
Netigma, web tabanlı bir uygulama geliştirme platformu. Netigma gerek yazılım uzmanlarına gerek son kullanıcılara geliştirme imkanı sunuyor. Örneğin kullanıcılar veri giriş arayüzleri tasarlayabilir, raporlar hazırlayabilir, yönetici konsollarını sürükle bırak ile çok hızlı ve kolay oluşturulabilirler. Netigma bilgilendirme servislerinden zamanlanmış görevlere, iş akış süreçlerinin yönetiminden harita tabanlı sorgulamalara kadar pek çok özelliğe sahip.

4 KAT DAHA HIZLI
Netigma geliştiricilere geleneksel yöntemlere göre yüzde 70 az kodlama ve en az 4 kat hızlı geliştirme imkanı sunuyor. Güvenilirliğini Comman Criteria Sertifikası ile belgeleyen Netigma platformu, ölçeklenebilir yapısı, farklı platformlarda çalışma imkanı, coğrafi veri entegrasyonu gibi temel pek çok özelliğiyle uygulama geliştirme platformları arasında önemli fark oluşturuyor.

YAPILAN PROJELER
Biz de Netcad olarak yıllardır web tabanlı çözümlerimizi Netigma üzerinde geliştiriyoruz. Örneğin, ulusal eylem planında en önemli projeden biri olarak kabul edilen Tescilli Kültür Varlıkları Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi Projemiz, yerel yönetimlerimizin vatandaşımıza kaliteli hizmeti en etkin şekilde ulaştırmasını sağlayan kent otomasyon sistemlerimiz, ülkemizde önemli ekonomik değere sahip mera alanlarımızı merkezi olarak yönetilmesini mümkün kılan MERBİS Projemiz ve bunlar gibi daha pek çok çözümümüzü Netigma ile hayata geçirdik

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.