Bayer G4A Turkey 2020 için başvurular başladı!

Bayer’in Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey 2020 için 1 Mart’a kadar başvuru yapılabiliyor. Bayer girişimcilere sunduğu hibe, mentorluk, eğitim desteği ve iş birliği imkanı ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine iki yılda toplam 1,5 milyon TL değerinde katkı sağladı.

Bayer’in bir “Yaşam Bilimleri” şirketi olarak, bu alandaki dijital girişimleri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü G4A Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı bu yıl üçüncü kez gerçekleştiriliyor. G4A Turkey 2020 programına sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığı (haşere ve kemirgen mücadelesi) ile kurumsal fonksiyonlara yönelik dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviyede bir girişime sahip olan girişimciler katılabiliyor. Başvuruları 1 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek olan G4A Turkey için detaylı bilgiye www.g4a.health/turkey adresinden ulaşmak mümkün.

G4A Turkey programı kapsamında Bayer; Türkiye’den seçilen girişimcileri 60 bin TL değerinde hibe, mentorluk, eğitim, iş birlikleri ve Bayer Merkez Ofisi’nde 100 gün süreli çalışma imkanı ile destekliyor. Üst düzey Bayer yöneticilerinden ve girişim ekosisteminin önde gelen isimlerinden oluşan özel bir jüri tarafından belirlenen kazananlar, her yıl nisan ayında Bayer Ümraniye Merkez Ofis’inde gerçekleşen Kick Off etkinliği ile duyuruluyor.

G4A TURKEY İLE DEĞİŞEN VE GELİŞEN BAŞARI HİKAYELERİ
G4A Turkey Girişim Hızlandırma Programı’na 2018 yılından bu yana 10 girişim seçildi. Girişimcilere sunduğu hibe, mentorluk, eğitim desteği ve iş birliği imkanıyla Bayer; Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine son iki yılda toplam 1,5 milyon TL değerinde katkı sağladı. Ancak Bayer’in verdiği desteğin etkileri maddi katkının çok ötesinde oldu. Özellikle mentorluk programı, girişimciler için oldukça verimli ve etkili bir süreç olarak öne çıkıyor. Üst düzey Bayer yöneticilerinden, mentorluk alan G4A Turkey girişimcileri arasında ürününü farklı bir soruna çözüm bulmak için değiştiren, ürününün prototipini geliştiren, stratejisini geliştirerek ürününü uluslararası platforma taşıyan ya da Bayer’in bağlantıları ile ürününü küresel şirketlere satanlar oldu.

TION/IONED ODAKLANDIĞI ÇÖZÜMÜ DEĞİŞTİRDİ
G4A Turkey programına dahil olduktan sonra yön değiştiren girişimlerden biri. Epilepsi hastaları için bir çözüm geliştirmek üzere yola çıkan TION… TION, Bayer’deki mentorlarının yönlendirmesiyle ürününü atriyal fibrilasyon hastalığı için bir erken tanı cihazına dönüştürdü. Bayer’in desteğiyle, kalbin nasıl çalıştığını bizzat doktorlardan öğrenen TION ekibi, süreç içinde ürününü geliştirerek bir yıldan daha kısa sürede Amerika’da yatırım arayışına girdi. Amerikan pazarına uyum için ismini

IONED olarak değiştiren girişim, yakın bir zamanda Türkiye’de ve Avrupa’da satış için gerekli olan sertifikaları aldı; Amerika’daki satış için ise FDA onayına başvurdu. Avrupa ve Türkiye’de bu aydan itibaren ürününün satışına başlıyor.

PONS: YAPAY ZEKA İLE BEYİN KANAMALARINI ERKEN TEŞHİS EDİYOR
G4A Turkey programının ilk yılında yer alan girişimlerden PONS ise machine learning (ML) teknolojisi kullanarak beyin kanamalarının erken teşhisini ve tedavi sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. PONS ekibi, projesini New York’a taşıyarak 2019 yılı itibariyle klinik testlerine başladı. PONS, 2020 yılında New York’un öncü üniversitelerinin biyomedikal teknoloji laboratuvarları ile iş birliği yapmayı planlıyor. 2021 yılında aktif olarak kullanılmaya başlanması beklenen ürünün; az gelişmiş ülkelere, ultrason ya da MR gibi cihazların taşınamayacağı köylere veya mülteci kampları gibi yerlere de ulaşması için Dünya Bankası ile görüşmeler yapılıyor.

Yeni Vivoo’lar ve Digime3D’ler için son başvuru tarihi 1 Mart
TECHSTARS’A KATILMA HAKKI KAZANDI
G4A Turkey kapsamında geçmiş yıllarda seçilen ve hızla gelişme kaydeden girişimlerin diğer iki örneği de Vivoo ve Digime3D… Evde yapılan idrar testiyle kişisel bir wellness asistanı geliştiren Vivoo, G4A 2018 programına seçildikten sonra Amerika pazarında satış yapmaya başladı. Vivoo, son olarak dünyanın önde gelen girişim hızlandırma programlarından TechStars’a katılmaya hak kazandı. 3D Tarayıcı ile vücudun üç boyutlu bir modelini oluşturan Digime3D ise Bayer’in desteğiyle Brezilya’daki bir plastik cerrahi doktoruna, ilk yurt dışı satışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 9 ülkede 14 şehirde aktif bir şekilde kullanılan Digime3D, 51 lokasyona ulaştı. Tarvenn’den 2,2 milyon TL değerinde yatırım alan Digime3D’in yakın bir zamanda 3 milyon TL değerinde bir yatırım daha alması bekleniyor.

YAŞAM BİLİMLERİ ŞİRKETİ
Bayer, G4A Turkey programına seçilen girişimlerle iletişimini sürdürüyor; yurt içi ve yurt dışındaki networkünü ve know how’ını kullanarak girişimcilere katkıda bulunmaya devam ediyor. Bayer ayrıca bir “Yaşam Bilimleri” şirketi olarak bu alanda G4A Turkey kapsamında gelişen dijital çözümlerin müşterisi olmayı da hedefliyor ve seçilen girişimleri potansiyel iş ortakları olarak görüyor. Yeni Vivooo’ların ve Digime3D’lerin başvurularını 1 Mart 2020 tarihine kadar bekleyen G4A Turkey 2020 programıyla ilgili detaylı bilgiye www.g4a.health/turkey adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.