TEB, tekno şirketlere özel hizmet ve uygulama geliştirmeye başladı.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, “Girişim Bankacılığı kapsamında hizmet verdiğimiz teknoloji tabanlı müşterilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu müşterilerimize yönelik ürün, hizmet ve uygulamalar geliştiriyoruz. Önceliğimiz TÜBİTAK destekli projelere kredi sağlamak. İlk aşamada 50-100 bin TL limitlerle başlayıp belli ölçeğe gelenlere yoğunlaşıyoruz. Bizim farklılığımız can suyu olacak nitelikte kaynak sunmamız” diyor.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak, ‘Danışman Banka’ anlayışıyla ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirterek, “TEB Girişim Bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl tanıtacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. Bu kapsamda, ülke genelinde açtığımız TİM-TEB Girişim Evleri’nde ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyoruz. Girişimcilere ofis desteği sağlıyor, yatırımcı ve kurumsal firmalarla gerçekleştirdiğimiz potansiyel müşteri buluşmalarıyla projelerini tanıtma imkanı sunuyoruz” dedi. Cengiz, ülke genelindeki girişimcilere ulaşmak ve onların yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalarda, özellikle gelişen teknolojiler ve bu teknolojilerin bankacılık sektörüne olan katkılarından faydalandıklarını vurguladı. Girişimcilere yönelik finansal desteklerin yanı sıra ihtiyaç duyabilecekleri farklı destekleri de yine farklı kurumlarla iş birliği yaparak kendilerine sunduklarını hatırlattı.
TEB’DEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişen teknolojilerle birlikte bu alanda çalışan teknoloji şirketlerinin hızla çoğaldığını ifade eden Cengiz, şunları söyledi: “Biz de banka olarak, ülkemizde hala büyüme potansiyeli yüksek olan bu alanda teknoloji şirketlerinin büyümesi için destek veriyoruz. Bu doğrultuda, teknoloji şirketlerine yönelik ürün, hizmet ve uygulamalar geliştiriyoruz. Bu müşterilerimize hizmet veren portföy yöneticilerimize özel eğitimler de verdik. Teknoloji şirketleri portföyü için özel bir kredi programı hazırladık. Önceliğimiz TÜBİTAK destekli projelere kredi sağlamak. İlk aşamada 50-100 bin TL limitlerle başlayıp belli ölçeğe gelenlere yoğunlaşıyoruz. Bizim farklılığımız can suyu olacak nitelikte kaynak sunuyor olmamız.”
GAN’A SEÇİLEN İLK HIZLANDIRMA MERKEZİ
Türkiye’deki en geniş girişimcilik ağına sahip hızlandırma merkezi TİM-TEB Girişim Evi, yenilikçi eğitim ve danışmanlık programlarıyla girişimcileri desteklemeye ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde aktif rol oynamaya devam ediyor. Merkez, girişimcilerinin global faaliyetlerini kolaylaştırabilmek adına açtığı San Francisco TİM-TEB Girişim Evi’nden sonra 94 ülkede 120’yi aşkın şehirde faaliyet gösteren ve 100’den fazla prestijli hızlandırma merkeziyle çalışan Global Accelerator Network’e (GAN) katılmaya hak kazanan Türkiye’deki ilk ve tek hızlandırma merkezi oldu. GAN ile TİM-TEB Girişim Evi partnerliği sayesinde, TİM-TEB Girişim Evi girişimcileri 10 binden fazla girişimcinin yer aldığı GAN Ventures Global Yatırım ağına dahil olarak bu ağın sağladığı birçok hizmetten ve dünyada bu ağa bağlı olan diğer hızlandırma merkezlerinin desteklerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.
TEKNOFEST’19’DA YERİNİ ALDI!
17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST 2019) Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İnovaTİM, İnoSuit, İnovaLİG, TİM-TEB Girişim Evi projelerinin sergilendiği TİM Çadırı da yer aldı. TİM İnovasyon çadırında gerçekleştirilen atölyeler ve inovatif sergilere katılımcıların ilgisi büyük oldu. TİM çadırını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank öğrenciler ve girişimcilerin yaptığı inovatif projeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca TİM Başkanı İsmail Gülle ve yöneticileri de girişimcilerin stantlarını ziyaret etti.
TİM-TEB Girişim Evi standını ziyaret eden katılımcılar, yarış dronu BRODRONE insansız hava aracını, en yakın lokasyondaki yazıcıdan çıktı almayı sağlayan platform PrintLee, meme kanserine karşı giyilebilir teknoloji geliştiren TRİWİ’yi, sanal gerçeklik ve yapay zeka ile uygulama geliştiren REDLAB’ı, Türkiye’deki ilk Amazon teknoloji partnerliğine sahip olan Pirahas’ı görme imkanı buldu.
TİM-TEB GİRİŞİMCİLERİNE ÖDÜL
TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde “Hazar Takımı Roket Yarışmaları”nda TİM-TEB Girişim Evi Let’s Up programı öğrencilerinin de aralarında bulunduğu girişimciler Yüksek İrtifa dalında Türkiye birinciliği elde etti.
TEKNOFEST İstanbul kapsamında ilki geçen yıl düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi bu yıl 16-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe 200’e yakın yerli ve yabancı girişimci, 200 uluslararası yatırımcı ve fon ile 150’nin üzerinde uluslararası mentor katıldı. Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi’nde Endüstriyel alanlardaki ısıtma ihtiyaçlarına teknik tekstil ile yenilikçi çözümler getiren ısıtıcı kumaş ile finalist olan TİM- TEB Girişim Evi girişimcisi İLTEMA, “20 bin dolarlık Google Cloud Credits” ve “1 Hafta San Francisco Bootcamp” ödülü kazandı. TİM- TEB Girişim Evi girişimcilerinden yapay zekâ yardımıyla otomatik fiyatlandırma yapan sistem ile Pirahas; endüstriyel IoT cihazlardaki kablosuz sensörleri pil kullanmadan çalıştıran hibrit nano jeneratör ile Bren; elektrikli araçlar ve otonom arabalar için blockchain teknolojisi ile enerji paylaşım ağı ve transfer platformu ile Car4Future da “1 Hafta San Francisco Bootcamp” ödülünü kazandı.
TİM KADIN KONSEYİ İLE BULUŞMA
Kadın ihracatçı sayısını artırmak, iş dünyasında kadın istihdamı ve girişimciliğini geliştirmek amacıyla TİM bünyesinde kurulan “TİM Kadın Konseyi” TİM Başkanı İsmail Gülle’nin de katılımı ile 25 Ekim 2019 tarihinde TİM Binasında TİM-TEB Girişim Evi girişimcileriyle buluştu. European Training Foundation (ETF- Avrupa Eğitim Vakfı*) Türkiye ve Sırbistan Direktörü Lita Kita ve Ticaret Bakanlığı Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanı Özge Akkız’ın katıldığı etkinlikte TİM-TEB Girişim Evi kadın girişimcileri kendilerini tanıtma imkanı buldu.
OPTİYOL, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
Gelişmekte olan pazarlarda hızlı büyüme gösteren en iyi start up’ları keşfetme amacıyla her yıl düzenlenen, bu yıl da 14 Ekim 2019 tarihinde Kolektif House’da gerçekleşen Seedstars İstanbul 2019 yarışmasında TİM-TEB Girişim Evi girişimcilerinden İltema ve Optiyol finale kaldı. Tüketicilere optimum yoldan ulaşmayı sağlayan, yapay zekaya dayalı, rota planlama ve optimizasyon çözümü sunan Optiyol birinci olarak, Mena Bölgesi’nde 12 Aralık 2019 tarihinde Casablanca’da düzenlenecek SeedStars Summit MENA’da yarışarak Türkiye’yi temsil edecek.
6 FARKLI KATEGORİDE ÖDÜL
Dünyanın en büyük girişimcilik ödülleri Global Start Up Awards’un parçası olan EuroAsian Start Up Awards Türkiye ödülleri 3 Ekim’de Zorlu Holding’in mekan sponsorluğunda Zorlu PSM Meydan Fuaye EuroAsian alanında gerçekleşti. Global Start Up Awards Türkiye temsilcisi olan Start-IST tarafından organize edilen ödül töreninde 19 farklı kategorinin kazananları ödüllerini aldılar. TİM-TEB Girişim Evi girişimcileri Vispera, BEAD, Car4FUTURE ve EVREKA 6 farklı kategoride jüri ve halk oylaması sonucu ödüle layık görüldü. Etkinlikte ödül kazananlar 29 Kasım’da Tiflis’te gerçekleşecek olan EuroAsian Start Up Awards’da finalist olmaya hak kazandı.
TİM-TEB GİRİŞİM EVİ’NDEN KISA HABERLER
PİBLO: Agrinte ürünü ile Tarım Girişimciliği Yarışması’nın kazananı oldu.
HAMİLİNDEN: Webrazzi Arena 2019 etkinliğinde 10 start up arasına kalarak arenada yer alma ve lounge etkinliğine katılma fırsatı yakaladı. 11-15 Kasım tarihinde düzenlenen Singapur Fintech Festivali 2019’a davet edilen Hamilinden, Türkiye’yi Türk Pavilyonu ile birlikte temsil edecek.
TUVİS: Stage.co tarafından düzenlenen Start Up İstanbul kazananı olarak Techstars Start Up Week’e katılmak üzere Estonya’nın Tallinn kentine gidiyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteği ile düzenlenen “TechXtile Start Up Challenge” yarışmasında finale kalan 18 finalistten biri oldu.
APPSILON: Laboratuvar ortamında elmas üretebilen, kendi alanında Türkiye’de ilk, dünyada da sayılı girişimlerden biri olan Appsilon, yatırımcılardan 1 milyon Euro yatırım aldı.
EKMOB: Saha ekipleri olan şirketlere SaaS olarak performans yönetimi aracı sunan Ekmob, 2 milyon TL değerleme ile ilk melek yatırımını almıştı. Girişim şimdi de 950 bin TL yatırım aldı.
BURAKGON: App Locker, milyonlarca uygulama arasından Google tarafından seçilen 350 premium oyun ve uygulamadan biri olarak Play Pass’te yer aldı. Bu sayede BGNmobi artık Google ile yeni bir iş ortaklığına başlayarak, yine Play Pass’te listelenen tek yerli uygulama oldu.
NARA: Huawei için geliştirdikleri ve 5G altyapısı ile çalışan “Artırılmış Gerçeklik Destekli Eğitim” uygulamaları Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de de görücüye çıktı.
COOLREG: Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteği ile düzenlenen “TechXtile Start Up Challenge” yarışmasında finale kalan 18 finalistten biri oldu.
Ödül kazanan girişimler
Best Big Data Start Up / Vispera Information Technologies Best IoT Start Up / BEAD Technology Best Blockchain Start Up / Best Newcomer – Car4Future Best Logistic and Supply Chain Start Up / Best Smart City Solution
0 yorum