İTÜ Çekirdek’in uygulayıcı kuruluş olduğu TÜBİTAK BİGG | İTÜ Çekirdek, yeni girişimcilerini bekliyor. Programa katılmak, TÜBİTAK’ın sunduğu 150 bin TL’lik hibe desteğine ek olarak İTÜ Çekirdek’in network, mentorluk gibi ayrıcalıklı imkanlarından faydalanmak isteyen girişimciler, bigg.itucekirdek.com adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.
Dünyanın en iyi üç üniversite kuluçka merkezinden biri olan İTÜ Çekirdek’in, 2017’de en fazla destek alan girişimci sayısıyla başarı sağlayan TÜBİTAK BİGG İTÜ Çekirdek programı için başvurular sürüyor. İTÜ Çekirdek, programa katılan girişimcilere açık ofis, mini MBA/ girişimcilik eğitimi, satış koçluğu, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkanı, 250’yi aşkın gönüllü mentor desteğinin yanı sıra 17 milyon TL’yi aşan değerde ödül, nakit ödül ve yatırımın dağıtıldığı Big Bang yarışmasında sahneye çıkma fırsatı da sunuyor. Programa katılmak ve bu fırsatlara kavuşmak için girişimcilerin, bigg.itucekirdek.com adresine başvurması gerekiyor.
BİGG İTÜ Çekirdek programı üzerinden TÜBİTAK BİGG’e başvuran girişimciler, İTÜ, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun sahip olduğu geniş iş ve yatırımcı ağına erişebiliyor. Girişimciler, İTÜ Çekirdek’te düzenlenen seminerlere katılarak TÜBİTAK BİGG programına özel hazırlanan iş planı ve iş modeli eğitimlerinden yararlanabiliyor.
İLİŞKİ SAĞLAMA DESTEĞİ
Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank, Allianz, Anadolu Sigorta, 3M ve Anadolu Efes’in de aralarında bulunduğu 40’ı aşkın paydaşıyla birlikte İTÜ Çekirdek, girişimcilerin büyümesine destek olmak için satışa yönelik ilişki sağlama desteği de sunuyor. Bu yıl girişimcilere ayrıca ‘ilk müşteri’ deneyimi de yaşatılıyor. Son olarak BİGG İTÜ Çekirdek başvurularıyla sürece dahil olan Hagelson, Physhome ve Simularge şirketleri Big Bang Start up Challenge 2017’de sahneye çıkarak sırasıyla 220 bin TL, 155 bin TL ve 65 bin TL tutarındaki yatırım ve ödüllere layık görüldü.
BIG BANG 2018 İÇİN SON GÜNLER!
Uluslararası sıralamalarda dünyanın en iyi üç üniversite kuluçka merkezi arasında gösterilen İTÜ Çekirdek’in 2018 son başvuru tarihi 31 Ağustos olarak açıklandı. İTÜ Çekirdek’e başvuracak girişimciler, bu yıl yine kasım ayında düzenlenecek olan ‘Big Bang Startup Challenge’ yarışmasına katılabilme şansına kavuşacak. İTÜ Çekirdek’e katılmak isteyen girişimci ekipler, www.itucekirdek.com adresinden başvurabiliyor.
Türkiye’nin lider teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent’in bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, her yıl yeni girişimlerin en iyilerinin belirlendiği “Big Bang Startup Challenge” yarışmasına dahil olmak için bu yılın son başvurularını 31 Ağustos’a kadar alınacağını açıkladı. Teknolojik, yenilikçi girişimlere sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan girişimler İTÜ Çekirdek’e tüm teknoloji alanlarından ve sektörlerden başvuru yapabiliyor.
SERMAYE DESTEĞİ
Kurulduğu günden bugüne kadar ülke genelinde 1.180 girişime ve 3 bin 345 girişimciye destek veren İTÜ Çekirdek’in 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerinin toplam değerlemesi 455 milyon TL’yi geçiyor. İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen ve dünyanın girişimciye en fazla kaynak sağlayan yarışmalarından olan Big Bang’de geçen yıl girişimcilere 17 milyon TL’yi aşan bir kaynak ulaştırılmıştı. İTÜ Çekirdek bu yıl, yeni paydaşları ve büyüyen girişimcilik ekosistemiyle bu rakamı da daha yukarıya taşımayı hedefliyor.
“YARINI BEKLEMEYİN”
Konuyla ilgili konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, girişimcilerin girişimlerini hayata geçirmek için yarını beklememesi gerektiğini söylüyor. İçinde bulunduğumuz günlerin girişimciler için yepyeni fırsatları barındırdığına da dikkat çeken Tunçalp, sözlerine şöyle devam ediyor: “Her yıl yeni girişimlerin en iyilerini belirlediğimiz Big Bang yarışmasına kısa süre kala tüm girişimcileri İTÜ Çekirdek’e başvurmaya davet ediyoruz. İTÜ Çekirdek olarak Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank, Allianz, Anadolu Sigorta, 3M, Anadolu Efes’in de aralarında bulunduğu 40’ı aşkın paydaşımız bulunuyor. Bu yıl ayrıca kurum ve kuruluşlarla yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda girişimcilere ‘ilk müşteri’ bağlantılarını sağlamayı da hedefliyoruz.”
0 yorum