Eğitimde dijitalleşmenin sonu yok


Bilfen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, Bilfen Akademi, Evdeki Öğretmen ve E-etüt gibi projelerle öğrencilerine genel ve kişiselleştirilmiş içerikler sunduklarını belirtiyor. Öztürk, “Genetik algoritma ve yapay zeka teknolojilerini eğitim projelerimize dahil ederek öğrencilerimize özel verilerle özelleştirilmiş eğitim modelleri sunmaya devam ediyoruz” diyor.

Eğitimde 33 yılı geride bırakan Bilfen Okulları bugün, İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İskenderun, Antalya, İzmir ve Bursadaki okullarında toplam 34 anaokulu, 21 ilkokul, 20 ortaokul ve 18 lisesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 21 bine yakın öğrenciye 3 bin 500’ün üzerinde eğitim personeliyle hizmet vermeye devam eden Bilfen Okulları, pandemiye en hazırlıklı eğitim kurumlarından biri oldu.

Online eğitime yönelik uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını ve çalışmalarla okul sınırlarının dışında da öğrencilerinin her zaman yanında yer aldıklarını belirten Bilfen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, “Bilfen Akademi, Evdeki Öğretmen ve E-etüt gibi projelerle öğrencilerimize genel ve kişiselleştirilmiş içerikler sunarken genetik algoritma ve yapay zeka teknolojilerini eğitim projelerimize dahil ederek öğrencilerimize özel verilerle özelleştirilmiş eğitim modelleri sunmaya devam ediyoruz” diyor. Öztürk son dönemde dijitalleşme ve yeni dönemin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını şöyle paylaşıyor:

“EN UYGUN MODELLERİ SİSTEME ENTEGRE ETTİK”

“Biz Bilfen Okulları olarak bu süreçte yaptığımız çalışmalardan elde ettiğimiz tecrübeyle sistemimizi güçlendirmeye ve bu alana yatırım yapmaya devam ettik. Uzaktan eğitim araçlarını hızlıca değerlendirdik. En uygun modelleri sistemimize entegre ettik. Birçok kurum, kuruluş ya da kişi henüz fikir aşamasındayken biz uzaktan eğitim faaliyetlerimize başlamıştık.

Online ve offline eğitimleriyle başladığımız uzaktan eğitim faaliyetlerimizi hızlıca zenginleştirerek online etütler, zümre toplantıları, veli toplantıları, kayıt görüşmeleri, seminerler, etkinlikler gibi birçok faaliyeti sanal ortama taşıdık. Sanal bir okul kurduğumuz bu dönemde tüm öğrencilerimize temel derslerin yanında müzik ve görsel sanatlar gibi derslerin de olduğu tüm alanlarda eğitim imkanı sunmuş olduk.

“TEKNOLOJİ HAYATIN DAHA ÇOK İÇİNDE”

Okullarımızda halihazırda bir Online altyapımız olmasına rağmen, mevcut olan yapıyı daha da geliştirmek, sürecin uzamasıyla beraber dünyada da kabul görmüş birçok yeniliği sistemimize entegre etmek için çok ciddi yatırımlar yaptık. Eğitimde dijitalleşmenin sonu yok. Geçtiğimiz 2019-2020 eğitim- öğretim dönemiyle içinde bulunduğumuz 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde online eğitime ayırdığımız yatırımlar 130 milyon TL’yi buldu.

Chromebook bilgisayarların, pandemiyle birlikte dünya genelinde uzaktan eğitim faaliyetleri için en çok tercih edilen ürünlerin başında gelmeye başladı. Öğrenci ve öğretmenlerin içerik oluşturmak ve ortak çalışmalar yapmak için kullanabileceği bu cihazları biz de kullanıyoruz. Chromebook’larla öğrencilerini uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin eğitim materyallerine daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde erişmelerine yardımcı olmak için tasarlandı. Önümüzdeki yıldan itibaren chromebook ve teknoloji hayatımızın daha çok içinde olacak.

DEĞİŞİME AYAK UYDURAN BİREYLER

Biz Bilfen Okullarında akademik başarının yanı sıra hayat ve çalışma becerilerinin de geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Eğitim modelimizi düşünceyle eylemi kendi özünde birleştiren, çözüm odaklı gençler yetiştirmek olarak düşünebilirsiniz. Bu anlamda biz öğrencilerimize yaratmanın yaratıcılığın önemini vurgulayan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz.

Gençlerimizin öğrenimleri sonunda hayata tutkuyla bağlanacakları kariyer seçimleri yapmalarını destekliyoruz. Bilfenli öğrencilere baktığınızda temel özellikleri teknoloji okur yazarlığı, inovasyon kültürü ve çok kuvvetli networkleri olduğunu görürsünüz. Bu da öğrencilerimizin global dünyada her türlü değişime ayak uyduran ve büyük başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştiklerini gösteriyor.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

Bilfen Okullarında geleceğin mühendisleri yetişiyor.Bilfen Liseleri, kendi alanında ülkemizde tam donanımlı olan Maker Station Laboratuvarını kampüslerinde hayata geçirmeye başladı.

Öğrencilerin yeniliklere ve gelişimlere açık bir şekilde projeler ürettiği bir mekan olarak faaliyete geçen TEKNOFEST, TUBİTAK proje yarışmalarına hazırlık, İTÜRO, Mebrobot gibi robot yarışmaları için robot tasarımı üretiminin yanı sıra STEM ve SEM uygulamalarına göre yapılan etkinliklere katılımın hedeflendiği laboratuvarlar öğrencilerin teneffüslerde, öğle araları, etüt ve kulüp saatlerinde özgürce çalışma yapabilecekleri bir ortam sunuyor.

“GİRİŞİMCİLİKTE ÇOK YARATICILAR”
GENÇBİZZ
Bilfen liselerinde öğrencilerimiz girişimcilik konusunda oldukça hevesli ve çok yaratıcılar. Okullarımızda girişimcilik kulüpleri her yıl Genç Başarı Vakfı’nın öğrencilerin şirket hayatını öğrenmeleri için düzenlediği “GençBizz” adlı bir girişimcilik yarışması katılıyor ve güzel derecelerle dönüyorlar.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Bu yarışma, okullar arasında değil öğrencilerin kurduğu şirketler arasında yapıldığı için bu yarışmada şirket bütçesi dahil olmak üzere bütün departmanlarla öğrenciler bizzat kendileri ilgileniyor. Bilfenli öğrenciler geçen yıl iddialı bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak ülkemizde ve dünyada sorun olan plastik kullanımına ve atık problemine odaklanırken bu sene iki farklı şirket projesiyle yarışmaya katıldı.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.