TEB ile BİGG desteği 2 yıl daha sürecek


TEB, girişim bankacılığı ile beş yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Programı’nın da ilk uygulayıcı kuruluşlarından olan TEB, girişimcilere verdiği BiGG desteğini iki yıl daha sürdürmeye hak kazandı. TEB, 2017 yılında bu program kapsamında girişimcilere en çok destek veren ikinci kurum seçilmişti. Bankanın oluşturduğu programlardan olan Start Up ve Level Up programlarının başvuruları ağustos ayında da devam edecek.

Girişimcilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için farklı programlar geliştiren ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunan TEB, desteğini sadece finansmanla sınırlamıyor. Banka, 2013 yılında İstanbul Ataşehir’de açtığı TEB Girişim Evi’nde ve aynı çatı altındaki kuluçka merkezinde girişimcilere iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunulmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunuyor; eğitim, danışmanlık ve mentorluk sağlıyor. Bugüne kadar TEB Kuluçka Merkezi’ne gelen 4 bin 500’e yakın iş fikrinden 650’si programa kabul edildi. Bu kapsamda 55 girişimciye toplam 63,7 milyon TL yatırım sağlanırken 290 girişimci de 85 milyon TL devlet desteği alma imkanı elde etti.

Bilgi, eğitim ve danışmanlık desteğine de ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle girişimcilere bütünlüklü bir destek sağladıklarını belirten TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, bu destekler kapsamında neler yaptıklarını da şöyle anlatıyor:

KATMA DEĞERLİ TEKNOLOJİLER
“2015 yılında bankamızı sektörde farklılaştıran ve girişimcilik dünyasında güçlü bir yer edinmemizi sağlayan Girişim Evi konseptini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte Anadolu’ya yaymaya başladık. Böylece ülke genelindeki girişimcilere de ulaşarak teknolojik ve katma değeri yüksek, ihracat potansiyeli taşıyan girişimlerin sayısını artırmayı ve ihracat hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı hedefledik. Bugün İstanbul, İzmir, Denizli, Gaziantep, Trabzon, Mersin, Bursa, Konya, Edirne ve Erzurum dahil olmak üzere 10 ilde TİM-TEB Girişim Evi var. Bu sayede desteklediğimiz girişimcilere finansal ve finansal olmayan, çok yönlü bir anlayışla çok geniş bir alanda çeşitli destekler sunuyoruz. Bugüne kadar bin 200 gün mentorluk ve 900’den fazla gün sayısında eğitimlerimiz oldu ve farklı teknoloji kurumlarının iş birlikleri ile Türkiye’ye katma değerli teknolojiler kazandırmak için girişim danışmanlıklarımız devam ediyor.

“EKOSİSTEME YÖN VERİYORUZ”
TİM-TEB Girişim Evleri ile kurulan teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliğini ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik kuluçka, hızlandırma ve büyüme aşamalarında özgün programlar geliştirerek ekosisteme yön veriyoruz. 2018 yılında da TEB olarak, girişimcilik ekosistemine verdiğimiz desteklerin, oluşturduğumuz programların verdiği deneyimin gücü ile finansal ve finansal olmayan alanlarda öncü hizmetlerimizle sektöre katkı vermeye devam edeceğiz. TİM-TEB Girişim Evleri ile Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosistemine yepyeni açılımlar sunmayı, ülkemizin teknoloji kullanım kapasitesi yüksek kurumsal şirketlerle teknoloji girişimcilerimizi buluşturmak üzere yeni programlar hayata geçirmeyi ve başarılı girişimcilerimizin dünyaya açılması için yeni global projeler üretmeyi sürdüreceğiz. 2018 yılında hayata geçirdiğimiz teknoloji ihracat potansiyeli yüksek olan girişimcilere özel Global Up programı ile de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak girişimcilerimizi dünyaya açılmalarında destekleyerek, Türk şirketlerinin gücünü global dünyaya da göstermek istiyoruz.

DÖRT ANA MODÜL
Bu kapsamda daha yaygın hizmet sunmak için iş birliklerimizle ağımızı genişletmeye önem veriyoruz.

Ekosistemin farklı alanlarında yer alan pek çok önemli ortakla çalışmalar yürütüyoruz. İki yıldır TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci (BiGG) Programı kapsamında girişimcilere destek vermeye devam ediyoruz. 2017 yılında bu program kapsamında girişimcilere en çok destek veren ikinci kurum olduk. Bu başarıyla beraber iki yıl daha uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazandık. BiGG’e destek veren ilk firmalardanız ve sadece geçen yıla baktığımızda TÜBİTAK’a ilettiğimiz başvurular arasından 40 girişimci, 150 bin TL’ye kadar devlet desteği almaya ve şirket kurmaya hak kazandı. Kabul edilen girişimcilere TEB Girişim Evi StepUp Programı kapsamında Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Eğitimler ve Uygulama olmak üzere dört ana modülde mentorluk desteği verdik. BiGG için girişimcilerimize verdiğimiz hibe desteği toplamda baktığımızda 8 milyon 250 bin TL’ye ulaştı. İki yıl daha uygulayıcı kuruluş olma hakkını elde ederek bu başarımızı daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz. Girişimcilerimize farklı teknolojik alanlarda dikey mentorluklara ek olarak, fikirlerini işe nasıl dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayabileceklerine kadar birçok konuda destek vermeye devam edeceğiz.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
TİM-TEB Girişim Evlerinde girişimcilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunduğumuz ve BİGG kapsamında da değerlendirmeye aldığımız Start Up ve Level Up programlarımızın başvuruları Ağustos ayı boyunca devam edecek. Her yıl daha fazla girişimciyi ekonomimizin katma değer sağlayan aktörleri haline getirmeyi ve global anlamda gelecek vaat eden projeler üretmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Global Up programıyla Türk şirketlerinin gücünü global dünyaya da göstermek istiyoruz.

Girişimcilerimizin BiGG kapsamında TÜBİTAK’tan 8 milyon 250 bin TL hibe desteği almasını sağladık.

“İŞ FİKRİ KADAR EKİP DE ÖNEM TAŞIYOR”
İŞTEN BEKLENTİLER TİM-TEB Girişim Evleri’nde verdiğimiz ve birbirinden farklı ihtiyaçlara yönelik programlarımızı da girişimcilerle buluşturuyoruz. Genel olarak, inovatif, katma değerli ve ileride yurt dışına satış potansiyeli olan projelerin kabul edildiği programlarda ekip, iş fikirleri kadar önem taşıyor. Başvurular değerlendirilirken, ekipteki kişilerin deneyimi, iş fikriyle olan ilişkisi ve bu konudaki bilgi birikimi, birbirlerinden ve işten beklentileri gibi konular dikkatle inceleniyor.

POTANSİYEL MÜŞTERİ ANALİZİ Wake Up, Let’s Up, Step Up, Level Up, Grow Up ve Global Up gibi programlarımızın yanında başvuruların ağustos ayında da devam ettiği Start Up ve Level Up gibi programlarımız da bulunuyor. İş fikrini ticarileştirmek ya da girişimlerini sektörde tutundurmak isteyen teknolojik girişimciler için ürünlerini ortaya çıkarmaları, isabetli fiyatlandırma yapmaları ve doğru satış aktiviteleriyle potansiyel müşteri analizi yapmaları gibi ekosisteme doğru adımlarla girmeleri için gerek eğitimlerin verildiği, mentorluk ve danışman desteğimizin de bulunduğu Start Up programımız var.

YENİ PAZARLARA ULAŞMA FIRSATI Ayrıca 2013 yılından bu yana teknokentlerdeki yerleşik ve sektörde tutunmayı başarmış teknoloji firmaları için oluşturduğumuz Level Up programımızda, şirketlerin büyümelerini hızlıca başlatabilmelerine yönelik, yeni müşteri ve yeni pazarlara ulaşma fırsatları için özel danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. Bu programımız ile yıllık ciroları 500 bin TL ve 5 milyon TL arasında olan firmalara, yeni pazarlara açılmaları ve mevcut ürünlerini bu pazarların dinamiklerine göre geliştirmeleri, network oluşturmaları ve yatırımcılarla buluşmaları gibi fırsatlar yaratıyoruz. Level Up programı ile firmalarda maksimum 3 yılda cirolarını 1 kat artırmayı hedefliyoruz.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.