Girişimciler SANTRAL’de buluşacak

Türk Telekom, geleceğe yön verecek girişimcileri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek için Türkiye’nin girişimciler için ilk topluluk merkezini Tahtakale’deki SANTRAL binasında hizmete açtı. Bu merkezde 250 kişi aynı anda çalışabilecek.

Lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türkiye’den yenilikçi ve genç dünya markaları çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla ‘inovasyon ve girişimcilik’ konularına öncülük eden Türk Telekom, Tahtakale’de bulunan santral binasını girişimcilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği bir topluluk merkezi haline getirdi.

Türk Telekom’un, girişimcilik ruhunu çok önemsediğini ve inovasyonu tüm işlerinin merkezine koyduğunu ifade eden Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, günümüzde girişimcilere destek veren pek çok kuluçka merkezinin bulunduğunu, SANRTAL’i de ekosistemdeki tüm girişimcilerin bir araya gelerek bir topluluk oluşturabileceği bir üst platform olarak konumlandırdıklarını söylüyor. “Türk Telekom’un en eski üç santral merkezinden biri olarak 1913 yılında kurulan ve yıllarca insanları birbirine bağlayarak bilgi akışına aracılık eden tarihi santral, asli görevini sembolik de olsa sürdürsün ve girişimcileri birbirine ve dünyaya bağlasın istedik” diyen Er, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bir dönemin son teknolojisine ev sahipliği yapan mekan artık yeni teknolojiler üreterek geleceğe yön verenlerin buluşma noktası olacak.”

ÜCRETSİZ İLK TOPLULUK MERKEZİ
SANTRAL, Türkiye’de girişimcilere özel tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek ilk ve tek topluluk merkezi. Türk Telekom, Ağustos 2018 itibarıyla www.santral.io internet sitesi üzerinden başvuruları almaya ve değerlendirmeye başladı. Fırat Yaman Er, SANTRAL’de girişimcilere ilham verici bir çalışma ortamı ve topluluk faaliyetleri için benzersiz bir etkinlik alanı sağladıklarının altını çiziyor. Toplam 3 kat üzerine kurulu 2 bin metrekare alanda hizmet verecek olan merkez, topluluk buluşmalarının düzenleneceği etkinlik alanı, aynı anda 250 kişinin çalışabileceği ortak çalışma, toplantı ve dinlenme alanları ile 360 derece İstanbul manzaralı terastan oluşuyor. Girişimciler, bina içinde Türk Telekom’un gigabit hızında internet bağlantısından da ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

BÜYÜMENİN KAPILARINI AÇIYOR
Türk Telekom’un girişimcilik ekosistemini geliştirmek için yaptıkları SANTRAL ile sınırlı değil. Şirket, 2013’ten bu yana erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla uyguladığı PİLOT girişim hızlandırma programıyla girişimcilere bugüne kadar 3 milyon TL nakit desteği sağladı. Fırat Yaman Er, yine büyüme aşamasındaki girişimleri desteklemek amacıyla kurulan kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile inovatif teknolojiler üreten girişimleri çeşitli yöntemlerle destekleyerek yenilikçi projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunduklarını söylüyor. Er, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Türk Telekom’un girişimcilere sistemli ve doğru büyümenin kapılarını açan PİLOT programından bugüne kadar toplam 56 girişim başarıyla mezun oldu. Bu girişimlerden 12’si yatırım aldı. PİLOT kapsamında desteklenen bu girişimler, 2017 yılında 174 kişiye istihdam sağladı ve 12 milyon TL’lik ciro elde etti. Türk Telekom da bu süreçte girişimlere toplamda 3 milyon TL nakit desteği sağlamış oldu. Türk Telekom, yeni proje ve hizmetleriyle Türkiye’yi geleceğe bağlamaya devam edecek.”

Fırat Yaman Er
Fırat Yaman Er

HEDEFTE NE VAR?
FIRAT YAMAN ER
TÜRK TELEKOM STRATEJİ, PLANLAMA VE İŞ GELİŞTİRME GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

“Türkiye, fikir ve yenilik üretmek için çok önemli bir potansiyele sahip. Hedefimiz, bu potansiyele sahip girişimciler arasındaki etkileşimi ve bilgi akışını canlı tutarak ülkemiz ve sektörümüz için ekonomik fayda sağlayacak bir girişim topluluğu oluşturmak ve ülkemizi teknoloji ihraç eden güçlü bir konuma getirmek. Geçmişte dönemin son teknolojisine ev sahipliği yapan mekan, bugün SANTRAL ile yeni teknolojiler üreterek geleceğe yön verenlerin buluşma noktası olacak.”

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.