İlham veren finalistler


Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Geleceğin Patronları Yarışması’nda 450 girişim yarıştı. Koç Üniversitesi iş birliğiyle girişimciler etkin bir eğitim sürecinden geçti. Eğitimler, ödevler ve elemeler sonucunda birbirinden değerli 6 finalist, 8 Kasım’da jürinin ve yatırımcıların karşısına çıkacak.

Türkiye’de girişimcilik ekosistemine destek vermek amacıyla QNB Finansbank tarafından gerçekleştirilen Geleceğin Patronları Yarışması’nda bugüne dek 5 bin 800 girişimcinin fikrini geliştirmesine destek verildi. İstihdam ve katma değer yaratma potansiyeli olan projelerin hayata geçmesini sağlamak isteyen QNB Finansbank, Geleceğin Patronları Yarışması’nı bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Yarışma, başvuruların alındığı temmuz ayından kasım ayındaki final gününe kadar 6 aylık bir zamana yayılıyor.

8 KASIM’DA JÜRİYE ÇIKACAKLAR
Bu yıl 450 girişim Geleceğin Patronu olmak için yarıştı. Koç Üniversitesi ile yapılan iş birliğiyle girişimciler etkin bir eğitim sürecinden geçti ve projelerini güçlendirme olanağı buldu. Eğitimler, ödevler ve elemeler sonucunda birbirinden değerli 6 finalist, 8 Kasım’da jürinin ve yatırımcıların karşısına çıkıyor.

ÖRNEK HİKAYELER
Geleceğin Patronları Yarışması’nda finalistler, başarı hikayeleriyle yeni girişimcilere ilham verdi. Yeni bir ödeme deneyimi sunan ComPay, Türkiye’de ticarileşmiş ilk yerli üç boyutlu yazıcıyı yapmak üzere yola çıkan Zaxe, öğrenciler ile kurumları buluşturan Stajim. net, Geleceğin Patronları’yla gücüne güç katan onlarca girişimden sadece birkaçı…

İRFAN ARSLAN COMPAY KURUCU ORTAĞI
ÖDEME DÜNYASINDA BİR YENİLİK
GELENEKSELİN DIŞINDA Müşterilerin online alışverişlerinde kendi bankasının internet bankacılığı veya mobil bankacılığı kanallarına bağlanarak kolayca ve güvenle ödeme yapabilmelerine yardımcı olan yeni bir ödeme deneyimi sunduğumuz ComPay ile Geleceğin Patronları’na katıldık. Bizim sistemimizde müşterilerin ödeme yapabilmek için bankasının dijital bankacılık kanallarından birini kullanması yeterli.

DEĞERLİ BİR DESTEK ComPay üzerinden yapacakları ödemelerde her şey müşteriyle bankası arasında gerçekleşiyor. Yarışmada sistemimizi anlattık. Yarışma sonrası girişimimizin hızlı büyümesine katkı sağlayacak bilgilere sahip olmak bizim için çok değerli bir destekti. Yüzlerce girişim arasından ikincilik ödülüne layık görülmek de bizler açısından çok değerli bir deneyim oldu.

KORAY KURHAN ZAXE KURUCUSU
“DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYORUZ”
CİDDİ EĞİTİMDEN GEÇTİK 2015 başında firmamızı kurduk. Yarışmaya başvururken çalışmalarımızın takdir edilip edilmeyeceğini merak ediyorduk. Ciddi bir eğitim süreci geçirdik. Ekip olarak yeni kurulan bir firma için gerekli olabilecek finansal, yönetimsel ve kişisel gelişime dair birçok eğitim aldık. Amacımız, üç boyutlu yazıcının parçalarının yurt dışından getirilip montaj olarak yapılması yerine yerli imkanlarla tüm üretimini yapmaktı.

YÜZDE 90,7 YERLİLİK Bugün itibariyle yüzde 90,73 oranında yerlilik oranına ulaştık. 2016 yılında Türkiye’nin ticarileşmiş ilk yerli 3D printer üretimini gerçekleştirdik. Günde 100 adet üretme kapasitesine ulaştık. 400’e yakın kuruluşa hizmet veriyoruz. Dünyaya açılmak istiyoruz. Hedefimiz, önümüzdeki yıl 3-4 farklı ülkede satışa başlamak. 2018 sonunda en az beş ülkede olmayı ve 2023 yılında da dünyada bilinen bir Türk yazıcı markası olmayı hedefliyoruz.

EMRE AYKAN STAJIM.NET KURUCUSU
“STAJYERLERİ BULUŞTURUYORUZ”
ÇOK HEYECANLANDIRDI Niş bir alanda hizmet veren ve geliştirdiğimiz teknolojiyle şirketlerle doğru stajyer adaylarını eşleştiren sosyal ağ Stajim.net ile Geleceğin Patronları Yarışması’na katıldık. Girişimcilikle ilgili temel bilgileri diğer girişimcilerle mentor ve yatırımcılarla aynı ortamda almak bizi bir hayli heyecanlandırmıştı.

450 BİN GENÇ Koç Üniversitesi’nde Geleceğin Patronları Akademisi ile kapsamlı eğitimlere katıldık, ilk 10’a kalmayı başardık. İki yılı aşan tecrübemiz ve Facebook desteği ile dünyanın en büyük girişimcilik kampüsü Station F’e Türkiye’den seçilen tek girişim olduk. Fransa operasyonlarına başlamamızla oluşturduğumuz sosyal ağ Youthall ile şirketlerle Y ve Z kuşağındaki gençleri dijital olarak bir araya getiriyoruz. Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak 3 dilde 300’den fazla şirkete ve 450 binden fazla genç kullanıcıya hizmet veriyoruz.

BİRİNCİYE 50 BİN TL DESTEK
• Finalist olmaya aday 6 projenin sahibi girişimci, Koç Üniversitesi tarafından eğitim verilen Geleceğin Patronları Akademisi’ne katılma hakkı elde ediyor.
• Tüm finalistler Avrupa Birliği’nin KOBİ’lere yönelik EFSE DF Girişim Destekleme Programı’na ücretsiz katılım hakkı elde ediyor.
• QNB Finansbank Geleceğin Patronları yarışmasının birincisine 50 bin liralık sermaye desteği ödülü veriyor. • Yarışmanın sponsoru TAV İşletme Hizmetleri, yarışma birincisine TAV Passport Kart hediye ediyor ve finalist girişimler TAV Lounge’larda tanıtım imkanı kazanıyor.
• Finale kalan ilk altı projeye yine QNB Finansbank’tan sıfır faizli, ilk altı ay ödemesiz 50 bin TL taksitli ticari kredi imkanı sunuluyor.
• eOfis –Ofis Hizmetleri ile yapılan anlaşma ile birlikte Geleceğin Patronları Yarışması girişimcilerine İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep illerinde toplam 26 ofis ile hizmet veriyor.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.