Sağlıklı yemeğin yeni adresi


StartersHub XO programı girişimlerinden Servo Kiosk; taze, sağlıklı ve farklı yiyecek çeşitlerine kolaylıkla ulaşma imkanı sağlıyor. Sunduğu olanaklar ve sahip olduğu teknolojiyle Servo Kiosk’un Türkiye ve Avrupa pazarında birebir rakibi olmadığını söyleyen kurucu ortak Bora Karsak, “Restoranlar her bir siparişe ayrı kurye gönderdiği için operasyonel zorluklar ve ciddi maliyetler ortaya çıkıyor. Servo Kiosk’u kullanan restoranlar, günde tek bir teslimatla birçok müşteriye hizmet verebilecek” diyor.

Hamdi Ulukaya

Hamdi Ulukaya

HAMDİ ULUKAYA’DAN GİRİŞİMCİLİK HAMLESİ
Chobani markasıyla ABD’de gıda sektörünün en büyükleri arasına giren iş adamı Hamdi Ulukaya, girişimcilik vizyonunu Türkiye’ye taşıdı. 5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçeyle oluşturulan Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG), hayallerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına ve dünyaya açılmak isteyen start up’lara, Türkiye ve Amerika’da eğitim ve danışmanlık desteği verecek. Programdan bu yıl 24 girişimci adayı ve 6 start up yararlanacak.

FIT SOLUTIONS’TAN START UP’LARA İNDİRİM
E-dönüşüm şirketi FIT Solutions, Eylül 2017’ye kadar tüm start up’lara özel yüzde 75 indirim sağlayarak sektörün gelişimine destek oluyor. Türkiye’deki e-fatura kullanıcıları, ayda 17 milyona yakın fatura oluşturuyor. E-Fatura ile bir faturanın masrafı 6 TL’den 2 kuruşa düşüyor. Böylece bir basılı faturanın masrafıyla 300 adet e-fatura göndermek mümkün hale geliyor.

SANOFI VE KAGİDER İŞ BİRLİĞİ
Sanofi Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle 2010 yılından bu yana devam eden “Geleceğin Kadın Liderleri” projesinde yeni dönem başlıyor. Genç kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje sayesinde genç kadınların iş arama süreçleri kolaylaştırılıyor, iletişim ağları genişletiliyor ve bu sayede de iş gücüne katılımları sağlanıyor. 4 Temmuz’da başlayan proje başvuruları için son tarih ise 17 Ağustos.

CEOTUDENT ARA YÜZÜNE YATIRIM YAPTI
CEOtudent teknolojik altyapısına ve ara yüzüne yatırım yaparak kullanıcıların karşısına bir “makroblog ağı” olarak çıktı. İçerik üreticilerine ve blogger’lara daha iyi bir içerik deneyimi sunmayı hedefleyen CEOtudent’ın kurucusu Yağmur Avvurur, “İçeriklerimizi kendi sosyal ağlarımızda paylaşıp kendi takipçilerimize ulaştırmaktan başka yapabileceğimiz çok da bir şey yoktu. CEOtudent’te yeni ara yüzümüze geçiş sürecinde bu probleme bir çözüm sunmak istedik” diyor.

Rıfat Oğuz

Rıfat Oğuz

CEO AWARDS 2017’NİN SAHİBİ BELLİ OLDU
Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz, İngiltere merkezli finans yayını Finance Monthly’nin her yıl açıkladığı CEO Awards ödülüne layık görüldü. Türkiye ve İngiltere’nin ardından, bu yıl ABD pazarında da hız kazanmak için çalışmalarını yoğunlaştıran Oğuz, bir yıllık sürede şirketini 14 kat büyütmeyi başarmıştı. Sinemia CEO’su, listede Türkiye’den seçilen ilk iş insanı olarak da dikkat çekiyor.

TAPU.COM BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Tapu.com, ilk 6 aylık sonuçlarına göre satış adetlerinde 2,6 kat büyüdü. İlk 6 ayda toplam 542 bin 603 metrekare gayrimenkul satışı gerçekleştirdiklerini belirten Tapu.com’un kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, “Bu büyümedeki en önemli etkenlerden biri, alıcı adaylarına şeffaf bilgi akışı sağlamak, diğeriyse satıcılara sunduğumuz hız oldu” dedi.

FORD, GİRİŞİMCİLERİ PARİS’E GÖTÜRÜYOR
Ford Otosan’ın, 25-26 Ekim’de Fransa’da gerçekleştireceği “Ford Sync AppLink Paris Hackathon” finaline gitmeye hak kazanan Türk girişimciler ve start up’lar; Ford Otosan, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen ön elemeler sonucunda belirlendi. Finale katılmaya hak kazanan Seslenen Kitap, Arverus, DriveBuddy, Webçek girişimleri, geleceğin araç içi teknolojileri için Ford ile çalışma ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı bulacak.

KADIN GİRİŞİMCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Cartier, 2018 Kadın Girişimciler Ödülleri’ne başvurular başladı. Başvuruların 31 Ağustos’ta sona ereceği bilgisini veren Cartier International Başkanı ve CEO’su Cyrille Vigneron, şunları söyledi: “Bu yıl, ilk kez 3 aşamalı bir ödül paketi sunulacak. Ayrıca 12 finalist 30 bin dolar değerindeki ödülün de sahibi olacak. Büyük ödül olan 100 bin doları kazanacak 6 girişimciye, kişisel koçluk ve mentorluk desteği sunulacak.”

PİRİ’YE YENİ TURLAR EKLENDİ
Türkiye İş Bankası’nın kredi kartı markası Maximum’un desteğiyle POI Labs tarafından geliştirilen Piri Sesli Yürüyüş Turu Uygulaması’na, Fener- Balat ve Boğaz turları da eklendi. Gezmeyi ve keşfetmeyi sevenler, Piri sayesinde şehirlerin tarihi ve kültürel eserlerini, geçmişle günümüzü birleştiren hikayeleri akıllı telefonlarla dinleyerek gezme imkanı buluyor.

WORKINTON, KULUÇKA MERKEZİ KURDU
Workinton, genç girişimciler ve start up’lar için kuluçka merkezini hayata geçirdi. Workinton Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, 14 şubeden faydalanıyor ve 3 program üzerinden destek alıyor. İlk başta 15 girişimci ve start up’ın dahil olduğu kuluçka merkezinde; network, mentorluk ve danışmanlık, çalışma alanı ve altyapı desteği, bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı, eğitim semineri ve atölye desteği veriliyor.

MONUMENT, 1,4 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI
Yapay zeka temelli dosya depolama cihazı Monument, ACT Venture Partners öncülüğünde 1,4 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Ayrıca İTÜ ARI Teknokent, Şikago merkezli yatırım şirketi Bluestein Associates ve melek yatırımcı Sinan Güler de bu yatırım turuna katıldı. Kickstarter kampanyasından sonra 400 bin dolar melek yatırım alan girişimin toplam yatırımı böylece 1,8 milyon dolara yükselmiş oldu.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.